Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети,

...
Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети,
Коментари Харесай

С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие

Благодаря на сътрудниците кметове по общини и на Общинсктие препоръки, че поддържат тази концепция и са единни, тъй като това към този момент има резултат, сподели кметът на Поморие Иван Алексиев

Единодушно, с 20 гласа „ за ”, от всичките 20 присъстващи на постоянната сесия общински съветници, локалният парламент в Поморие поддържа концепцията на кмета Иван Алакесиев за основаване на Сдружение с нестопанска цел „ Фонд за развиване на Летище Бургас ” . В рамките на 9-ото за мандата съвещание бе утвърден и признат и планът за правилник на сдружението. Кметът Иван Алексиев благодари на общинските съветници за показаното довери и посочи, че това е едно от най-важните за бъдещето на района решение, което има капацитета да промени метода, по който региона въобще преглежда тематиката с туризма.



Пред Флагман Алексиев се обърна към критиците на концепцията за Фонда. Той изясни, че демонстрацията на единност и непреклонност, която демонстрираха Общините от Бургаска област има резултат и концесионерът „ Фрапорт Туинстар Еърпорт ” АД към този момент е взел няколко съответни решения, почнал е да работи да промени политиките си във връзка с Летище Бургас. Първото такова решение е, че концесионерът ще взе участие в основаването на Фонда.

„ На критиците бих споделил, че ние, кметовете, сме изпълнителната власт, която извършва решенията на Общинските препоръки и нашето мнение не е толкоз значимо. Важно е какво гласоподават в локалните парламенти, а те единомислещо поддържаха концепцията. Затова аз съм оптимист. Критиката е хубаво нещо, видяхме по какъв начин, откакто концепцията за Фонда се сложи на масата, изникнаха толковам доста положителни хрумвания ” , сподели Иван Алексиев.



По думите му, една от главната рецензия е, че Община Бургас ще бъде ощетена. Това, той означи като изцяло погрешно.

„ Точно противоположното - в дълготраен проект този Фонд ще облагодетелства точно Бургас. Защо? Защото до момента в който Черноморските общини работят интензивно единствено лятото и тогава имат близо 800 000 кревати, то през зимата тази картина се трансформира и единствените хотели, които действат са в Бургас. И до момента в който някои приказват, че надали не ще „ откраднем ” приходите на община Бургас от туристическия налог, аз бих споделил, че ще се случи тъкмо противоположното. Ако зимата има полети до Летище Бургас, то всеки екскурзиант, който идва тук, ще се настанява точно в регионалния център. И вместо 400 000 лева налог, за Бургас той ще стане 800 000 лева ” , посочи още кметът на Поморие.



Той акцентира, че концепцията за Фонда е дълготрайна и крайните цели са: в случай че до момента туризмът през зимата е виновен за сред 3 и 7% от приходите, то това може да се промени и съотношението да скочи до 15 и даже 20% при полети през зимата.

Аргументът на кмета беше явен - районът има голям капацитет за развиване даже през зимата, тъй като е атрактивен освен лятото. „ Имаме балнеология, културно завещание, богата история, която не може да се види на никое място другаде по света, имаме и лечебна тиня, която също е неповторима. Наистина можем да предложим доста на задграничните туристи и да създадем по този начин, че да удължим сезона и да реализираме задачата „ Зимна дестинация: Българско Южно Черноморие ” , сподели Алексиев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР