Обединявайки усилия, българските компании могат да са по-конкурентниБългарският пазар е

...
Обединявайки усилия, българските компании могат да са по-конкурентниБългарският пазар е
Коментари Харесай

ERP.BG призова ИТ фирмите да си партнират в глобални проекти

Обединявайки старания, българските компании могат да са по-конкурентни

Българският пазар е относително дребен и е мъчно родна компания да развие сама артикул, който да се конкурира на международните пазари, съобщи Анастас Шопов (снимка: ERP.BG)

„ България може да стане водач в дигитализацията, в случай че с изключение на на подготовката на фрагменти, акцентира и на колективността, както и на взаимната подготовка на планове от страна на повече на брой ИТ компании ”, съобщи Анастас Шопов, изпълнителен шеф на ERP.BG, пред аудиторията на черноморска конференция „ Дигиталният свят – през днешния ден и на следващия ден ”.

Според него, обединявайки старания, българските софтуерни компании могат да осъществят доста по-мащабни планове, което ще им разреши да се конкурират сполучливо на световния пазар.

Форумът „ Дигиталният свят – през днешния ден и на следващия ден ” беше проведен от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) в границите на председателството на България на Организацията за Черноморско Икономическо Сътрудничество (ОЧИС).

Над 70 български компании дискутира редица въпроси, свързани с навлизането на цифровите услуги и тяхното значение за повишение продуктивността и конкурентоспособността на бизнеса.

Като един от главните проблеми участниците във форума показаха неналичието на задоволително квалифицирани фрагменти в ИТ промишлеността. Анастас Шопов, от своя страна, акцентира на опциите за партньорство и описа за новата екосистема и партньорска стратегия ERP.net, основана от ERP.BG.
още по тематиката
Той разказа еволюцията на ERP системите от затворени (all in one), които се пробват да включат всички функционалности в едно решение, към отворени, които могат да прибавят нови модули, само че тези модули не споделят между тях.

„ Нашето решение на тези проблеми е отворена ERP платформа, която дава опция на обособените приложения да употребяват общи данни и работни процеси. По този метод клиентите получават най-хубавото от предлаганите досега разновидности ”, добави мениджърът на ERP.BG.

Българският пазар е относително дребен и е мъчно родна компания да развие сама артикул, който да се конкурира на международните пазари. „ Решение виждам в сливане на разнообразни компании, които се допълват, с цел да може дружно да предложим изцяло конкурентно решение ”, показа още Анастас Шопов.

ERP.BG, един от първите български разработчици на бизнес програмен продукт, неотдавна трансформира своята ERP система EnterpriseOne в цялостна екосистема за приложения под името ERP.net. Това включва принадлежности за разработка на приложения от външни компании и експерти, партньорска стратегия за разработчици и разнообразни форми на поддръжка както в софтуерно отношение, по този начин и по връзки на маркетинга и продажбите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР