Обединеното кралство забрани на руските информационни организации Спутник и РТ

...
Обединеното кралство забрани на руските информационни организации Спутник и РТ
Коментари Харесай

Великобритания цензурира руски медии

Обединеното кралство забрани на съветските осведомителни организации " Спутник " и " РТ " достъпа до идна медийна конференция в Лондон заради опасения, че те популяризират " дезинформация ", оповестиха медиите в понеделник.

Двете медии бяха възпрепятствани да участват на международна конференция за свободата на медиите, която ще се организира в Лондон в сряда и четвъртък и ще бъде хазаин с Канада. Говорителка на външното министерство съобщи, че " Спутник " и РТ не са получили акредитация заради " тяхната дейна роля в разпространението на дезинформацията ". Тя обаче означи, че на конференцията ще участват публицисти от други съветски новинарски организации. Руското посолство осъди цензурата като " директна политически стимулирана дискриминация " в петък и се оплака, че на RT е казано, че няма да има място за публицистите на конференцията.

Новината идва, откакто RT е била посочена от английската работа за връзки (Ofcom) през декември за хипотетични нарушавания в седем от десетте си стратегии. Медията отхвърли изказванията и след това съобщи, че ще изиска правосъдно преразглеждане на решението на органа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР