Обединеното кралство за пръв път достави хранителни продукти в Газа

...
Обединеното кралство за пръв път достави хранителни продукти в Газа
Коментари Харесай

Великобритания достави хуманитарна помощ за Газа по въздух

Обединеното кралство за пръв път достави хранителни артикули в Газа по въздуха. Това се случи откакто английският боен министър Грант Шапс прикани Израел да разреши повече помощ в разкъсваната от война територия.


На 25 март Кралските военновъздушни сили спуснаха с парашут над 10 тона помощи, в това число вода, ориз, олио за готвене, брашно, консерви и бебешки храни за цивилното население на Газа, заяви „ Индипендънт “.

Самолет A400M на RAF излетя от Аман, с цел да пусне доставките по северното крайбрежие на Газа като част от интернационална задача за помощ, ръководена от Йордания, оповестиха от Министерството на защитата.

Шапс позволи приземяването на самолета след оценка на намаляването на опасността за военната задача и на риска за цивилното население.

" Обединеното кралство към този момент утрои бюджета си за помощ за Газа, само че желаеме да отидем по-далеч, с цел да понижим човешкото страдалчество. Днес представихме още един метод за даване на филантропична помощ и аз благодаря на личния състав на Кралските военновъздушни сили, участващ в тази значима задача, както и на нашите йордански сътрудници за тяхното водачество “, съобщи министърът на защитата.

" Адът, който беше отпушен от офанзивата на Хамас на 7 октомври, докара до огромни почтени жертви. Целта на Обединеното кралство е да употребява всички вероятни пътища за снабдяване на животоспасяваща помощ, без значение дали става дума за път, въздух или нови направления по море. Продължаваме също по този начин да призоваваме Израел да обезпечи достъп до пристанища и да отвори повече сухопътни пунктове, с цел да се усилят входящите доставки на помощи за Газа ", добави той.

Доставката на помощта пристигна в деня, в който Обединеното кралство поддържа апела на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за преустановяване на огъня в Газа по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан.

От Даунинг стрийт обявиха, че резолюцията на Съвета за сигурност - първата, призоваваща за прекъсване на сраженията - изпраща ясно обръщение, че заложниците, държани от Хамас, би трябвало да бъдат освободени и да се позволи внасянето на помощи в Газа./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР