Обединеното кралство отбелязва една година от първия локдаун. В рамките

...
Обединеното кралство отбелязва една година от първия локдаун. В рамките
Коментари Харесай

Обединеното кралство отбелязва година от първия локдаун

Обединеното кралство отбелязва една година от първия локдаун. В рамките на тази година броят на жертвите на Covid-19 надвиши 126 000. 

Точно в 12.00 часа на обед британците означиха с едноминутно безмълвие годишнината и уважиха паметта на жертвите на пандемията. Премиерът Борис Джонсън даде висока оценка за проявения висок дух след първия локдаун и сервира съболезнованията си на околните на жертвите. 

По-късно с рухването на здрача в цялата страна хората ще излязат пред праговете на домовете си с телефони, свещи или прожектори в границите на бдение, проведено от благотворителната организация „ Мари Кюри “. Всички забележителности в Лондон и други градове ще бъдат блестящо осветени през нощта. 

Здравният министър Мат Ханкок съобщи, че последната година евентуално е най-трудната за цяло едно потомство, само че напъните на здравепозването и всеобщото имунизиране дават огромни очаквания на хората.

Кралица Елизабет Втора изпрати букет до болничното заведение „ Сейнт Бартоломю “ в Лондон, където нейният брачен партньор принц Филип неотдавна претърпя интервенция поради остарял сърдечен проблем. 

Въпреки някои известия, че разхлабването на рестриктивните мерки може да бъде забавено, официален говорител на премиера съобщи през днешния ден, че „ пътната карта “ на Борис Джонсън за излизане от локдауна върви по проект.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР