Обединените патриоти са били изненадани от оставката на правосъдния министър

...
Обединените патриоти са били изненадани от оставката на правосъдния министър
Коментари Харесай

Емил Димитров: Патриотите може и да не подкрепят оставката на Данаил Кирилов |

Обединените патриоти са били сюрпризирани от оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов и е допустимо да не гласоподават той да напусне кабинета, тъй като няма никакви претекстове. Това се разбра от думите на министъра на околната среда и водите Емил Димитров, който е от квотата на съдружните сътрудници в държавното управление. 

" Аз го одобрявам (Данаил Кирилов - б.р.)... Жал ми е по този начин да го наритваме... За мен никой няма да плаче, за Дани Кирилов все някой ще плаче ", разяснява още Димитров пред Българска национална телевизия.

И той удостовери, че се чака съдружен съвет, на който да се разиска тематиката.

Тази година ще бъдат обезвредени сред 1000 и 1200 тона излезли от приложимост пестициди и други препарати за растителна отбрана с изминал период на валидност. " Миналата година 3700 тона се изчистени по швейцарската стратегия. Там са от 60-те години пестициди, вие желаете за 6 месеца мандат всичко да свършим ", съобщи още Ревизоро.

" Ние бързаме да ги махнем, по тази причина Върховната административна прокуратура разпореди тези, които са в най-голяма заплаха, които могат да застрашат, да бъдат тествани. Вчера, когато бяхме в Стара Загора, регионалният шеф сподели, че един склад, който е в някаква непосредственост, не е в заплаха, само че наоколо до водоизточник, в реда на нещата е да го махнем. Около 5 тона пестициди, ще би трябвало и тях. С което Старозагорска област ще би трябвало да бъде дефинитивно изчистена, само че ние не можем да решим внезапно 40 години трупани проблеми ", сподели Димитров.

Емил Димитров се възмути, че никой не се грижи за водопроводната мрежа, където изтича 80% от водата. " Ако няма вода, някой е отговорен. Ние подаваме вода, а тя изтича през водопроводната мрежа. Дори там, където с дадени пари за ремонт на водопроводите, не се прави. Имаме 3 милиарда по европейски стратегии. Важното е да не ги загубим тези пари. Защо в Шумен не са си оправили 40 кладенеца. Чакат страната да им ги оправи. Дали сме им 120 млн. лева за пречиствателна станция ", разяснява още министърът.

" Хубаво е да викаш за дребния съдружен сътрудник " Суша - Ревизоро ". Където няма вода, Министерство на околната среда и водите все е отговорно. В Перник язовирът е цялостен. Но предприятията се подредиха да точат вода, само че към този момент не им даваме. Сега Радомир се пробва да се закачи, след това Кюстендил ще изиска също да се закачи. Но никой не желае да узакони това деяние. Перник от години не си заплаща сметките. Разрешителното за софийския тръбопровод изтича, а никой не прави нищо. Тази година никой в Министерство на околната среда и водите няма да подпише за противозаконни водопроводи ", зарече се Реивизоро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР