Обединените арабски емирства се съгласиха да ограничат реекспорта на стоки

...
Обединените арабски емирства се съгласиха да ограничат реекспорта на стоки
Коментари Харесай

Bloomberg: ОАЕ ограничават реекспорта на стоки от ЕС за Русия

Обединените арабски емирства се съгласиха да лимитират реекспорта на артикули от сериозно значение от Европейския съюз за Русия, които могат да бъдат употребявани в бойните дейности в Украйна. Това оповестява Bloomberg, като се базира на свои източници. Според организацията Турция също обмисля такива ограничения.


Официален представител на ОАЕ е декларирал пред Bloomberg, че страната му лимитира износа и реекспорта на артикули с двойна приложимост за зони на военни спорове. Според служителя ОАЕ разполагат със система за надзор на износа, която наблюдава такива артикули.

Длъжностното лице от ОАЕ също по този начин добави, че управляващите на ОАЕ " поддържат разговор " с интернационалните сътрудници по отношение на бойните дейности в Украйна, както и по отношение на тяхното влияние върху международната стопанска система. Европейската комисия и министерството на търговията на Турция обаче отхвърлиха коментар на Bloomberg по тематиката.

През септември " Уолстрийт джърнъл " цитира публични лица, съгласно които представители на Съединени американски щати, Обединеното кралство и Европейски Съюз са посетили ОАЕ, с цел да убедят управляващите да спрат доставките на артикули с двойна приложимост (предимно компютърни чипове и електронни компоненти) за Русия./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР