Известният влак Ориент експрес пристигна в Русе с пътници от

...
Известният влак Ориент експрес пристигна в Русе с пътници от
Коментари Харесай

Легендарният Ориент експрес пристигна в Русе с пътници от четири континента

Известният трен " Ориент експрес " дойде в Русе с пасажери от четири континента. Той беше посрещнат на централната жп гара в крайдунавския град от десетки хора, пристигнали да се снимат с именитата комбинация, разказана в разказ от Агата Кристи.

Пътниците, които са 48, са разпределени в осем от 15-те вагона. В два от тях има по три първокласни жилището, в които в предишното са се возили и известни персони като Анджелина Джоли и членове на кралски фамилии.

Три са заведенията за хранене във влака, един от вагоните е за бара, а останалите три за личния състав, който варира сред 45 и 50 души. Както и през предходната година, измежду тях още веднъж има българин. Старши стюардът Николай Симеонов от Велико Търново работи на влака за пети път. Той показа, че множеството от сътрудниците му са от Франция и Италия, а измежду пасажерите има хора от Съединени американски щати, Англия, Австралия и Сингапур. Случвало се е да срещне измежду тях и българи.

" Това е исторически трен. Интериорът е основан 1930 година. Поддържа се доста деликатно. Имаме извънредна кухня. Има малко българска, има турска. В момента отпътуваме за Турция, тъй че има от всичко по малко, само че основно кухнята е френско-италианска, извънредна и е единствена по рода си ", сподели Симеонов.

В Русе влакът бе зареден с вода, мина механически обзор и гранична инспекция. За Варна той потегли с български локомотив, ръководен от машиниста Владимир Кахърков, който е четвърто потомство железничар.

" За повторно съм към този момент ватман на " Ориент експрес ". Това за мен е отговорност и наслаждение ", сподели той.

Помощник-машинист на първокласния трен в България е Десислава Куманска. Утре се чака влакът да е в Истанбул, а след ден отмора се връща назад към Париж. Както и през предходната година, в края на август " Ориент експрес " се чака още веднъж да мине през Русе по маршрута от френската столица за Турция.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР