Обединените арабски емирства предприеха исторически реформи в наказателния кодекс –

...
Обединените арабски емирства предприеха исторически реформи в наказателния кодекс –
Коментари Харесай

Историческо: Емирствата отмениха закона за „престъпленията на честта“

Обединените арабски емирства започнаха исторически промени в наказателния кодекс – анулираха закона, който до момента позволяваше тъй наречените „ закононарушения на достойнството “, в които мъже имаха правото да малтретират физически дами, в случай че са „ опозорили “ фамилията си. Позорът съгласно разбиранията на страната е жена да има отношения с мъж, без да са сключили брак. Престъпленията пък се показват в пердах с пръчки, с камъни и други форми на изтезания, които от време на време завършват със гибелта на дамата.

ОАЕ позволиха съжителството и без брак. Досега съжителството на мъж и жена без брак и без роднинска връзка се наказваше с " закононарушенията на достойнството ", а когато дамата бъде убита, килърът получава от 3 до 15 години затвор. Присъдите са доста по-леки от останалите случаи на убийства, които не са осъществени в името на достойнството, написа „ Асошиейтед прес “.

Сега тези похищения ще се санкционират като всички други – със смъртна присъда или пожизнен затвор, с изключение на в случаите, в които фамилията на жертвата се откаже от правото си на кръвно възмездие. Тогава причинителят получава най-малко 7 години затвор.

Новите промени разграничават страната от шариата. Президентът на страната шейх Халифа бин Заид ал Нахаян утвърди и други промени в закона, с които се облекчават наказванията за приложимост на алкохол, само че се стягат ограниченията при полов тормоз и изнасилвания, осведоми „ Франс прес “. Самоубийствата и опитите за самоубийства също се декриминализират – до момента опиталият да се самоубие носеше наказателна отговорност.
 Как да разпознаем психическото принуждение? И за какво страната не го разпознава?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР