Обединените арабски емирства (ОАЕ) проявяват интерес към европейската ядрена енергетика.

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ) проявяват интерес към европейската ядрена енергетика.
Коментари Харесай

ОАЕ с интерес да инвестират в европейската ядрена енергетика

Обединените арабски емирства (ОАЕ) демонстрират интерес към европейската нуклеарна енергетика . Те са обърнали към няколко страни, в това число Англия, с цел да ревизират какъв е интереса към подобен евентуален ход, оповестява Ройтерс.

ОАЕ са разискали концепцията държавната Emirates Nuclear Energy Company (ENEC) да стане миноритарен вложител в европейски активи за нуклеарна сила. ENEC има упоритости да се трансформира в интернационална компания за нуклеарна сила, притежаваща миноритарни дялове в нуклеарна енергийна инфраструктура на други народи, без да ги ръководи или оперира.

Богатите страни, производители на нефт, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия се стремят да диверсифицират стопанските системи си надалеч от изкопаемите горива.

ОАЕ и Англия подписаха през декември така наречен меморандум за съгласие по отношение на гражданското нуклеарно съдействие на срещата на върха на Организация на обединените нации за климата в Дубай.

Като част от интернационалните проекти за напредък и вложения, ENEC работи с голям брой сътрудници, с цел да изследва опциите за съдействие както в нови цивилен нуклеарни планове , по този начин и в цивилен нуклеарни технологии и свързани технологии за чиста сила като чист водород.

Няколко европейски страни упорстват да разширят нуклеарната сила в опит да реализират амбициозните климатични цели и да разработят други възможности на съветските енергийни доставки. Но страните от Европейския съюз са разграничени по отношение на потреблението на нуклеарна сила, която изпадна в недружелюбност заради опасения за сигурността след нуклеарната повреда във Фукушима в Япония през 2011 година
 Китай пусна първата в света АЕЦ от четвърто потомство
Китай пусна първата в света АЕЦ от четвърто потомство

Страната има за цел да създава 10% от електрическата енергия от нуклеарна сила до 2035 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР