Обединение Бъдеще за туризма /ОБТ/ иска оставките на служебния министър

...
Обединение Бъдеще за туризма /ОБТ/ иска оставките на служебния министър
Коментари Харесай

Бъдеще за туризма иска оставките на ръководството на Министерството на туризма

Обединение " Бъдеще за туризма " /ОБТ/ желае оставките на служебния министър на туризма Стела Балтова и заместниците ѝ - Даниела Стоева, и Мария Белколева.

Според организацията управителният екип на министерството не се е оказал на равнището на сериозните проблеми, които предстоят за решение в бранша, а доказателство е тоталното съгласно ОБТ неглижиране на проблема " Музенидис ", риска от банкрути на български туроператори и повторното отсрочване на почивките в Гърция на хиляди българи.

Почивките на 5000 български туристи са пред неуспех, откакто огромният гръцки туроператор " Музенидис травъл " разгласи, че стопира краткотрайно да работи - в началото до 26 юни, а в сряда поправя този период до 31 юли. Резервациите за 2000 туристи са направени през българския представител на компанията " Музенидис травел България " ЕООД, а останалите от други наши туроператори непосредствено с гръцката компания. Има и отсрочени пътувания от предходната година на 983 българи на обща стойност 200 000 евро.

До края на юли основаният в Солун туроператор ще се опита да осребри част от активите си и да се разплати с кредиторите си и по едно и също време с това ще договаря с страната за финансова поддръжка.

На фона на всичко това кабинетът излезе с спорно и противоречиво разпореждане Постановление на Министерски съвет 197 от 18 юни, което на практика блокира достъпа до 16.5 млн. лева помощ за възобновяване на вземания на клиенти, показват от ОБТ и допълват, че разговор с министъра и заместниците ѝ липсва или в случай че го има, той е стеснен в епистоларна форма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР