"Обединени патриоти" ще внесат през тази сесия промени в Наказателния

...
"Обединени патриоти" ще внесат през тази сесия промени в Наказателния
Коментари Харесай

Патриотите готови с промени за неизбежната отбрана

"Обединени патриоти " ще внесат през тази сесия промени в Наказателния кодекс, свързани с неизбежната защита.
Това разгласи заместник-председателят на парламентарната група Искрен Веселинов при откриването на новия политически сезон в Народното събрание.

Веселинов означи бурния спор по тематиката и насочи рецензия към техните сътрудници в ръководството и към Министерството на правораздаването.

След ясния сигнал на премиера, че разширение на неизбежната защита би трябвало да има и хората да се усещат свободни да се защитят освен в своя дом, само че когато бъдат нападнати, научаваме от медиите, че Министерство на правосъдието отхвърля осъществяването на сходни промени, разяснява той.

Затова групата на "Обединени патриоти " ще внесе през днешния ден своя план за изменение на Наказателен кодекс, който освен взема решение казуса с неизбежната защита, само че и с така наречен маловажни обири, които дават опция за безпределно мародерстване на несоциализираните българи над техните съседи, добави Веселинов.

Той заяви, че идната седмица ще бъде импортиран и закон за българския литературен език, който ще бъде препоръчан на обществена полемика. Веселинов добави, че приходите, промяната в ТЕЛК и ограниченията против административния и корпоративния рекет също са във фокуса на напъните на патриотите.

Поддържането на българщината зад граница остава наш приоритет, съобщи още той. Веселинов регистрира като триумф ратификацията на контракта с Македония и признаването на българското малцинство в Албания. За първи път българската страна слага редовно българският народен въпрос, разяснява той.

Искрен Веселинов разяснява, че предишният политически сезон е бил сполучлив, както за Народно събрание, по този начин и за българската страна. Той означи, че председателството на Европейски Съюз, за неволя на съперниците им от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, върви ослепително. Може би повече за Движение за права и свободи, които смятаха, че обединените патриоти са някаква тежест за актуалното ръководство и делегитимират европейския курс на страната, добави той.

Случаят "Скрипал " е още един образец по какъв начин България към този момент води самостоятелна политика, стимулирана само от българския народен интерес, сподели той. Като сериозна победа за "Обединени патриоти " Веселинов регистрира и прекъсването на ратификацията на Истанбулската спогодба.

В края на изявлението си той се обърна към опозицията, която, по думите му, с извънредно трагичен звук се пробва да очерни всичко. "Тази съпротива през днешния ден ли се яви на политическата сцена. Кой избра КОЙ за началник на ДАНС, г-жо Нинова? Кой половината преход ръководи с Движение за права и свободи? ", попита Веселинов.

Обединените патриоти продължаваме да бъдем въплътената антитеза на Движение за права и свободи, ДОСТ и всички останали партии, които разрушават нацията, заявява той. Продължаваме да сме опора на едно държавно управление, което отстоява националните ползи, до момента в който ги отстоява и извършва своята стратегия - дай Боже, цялостен мандат, съобщи Веселинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР