Обединена българска банка (OББ) получи Удостоверение за зелена енергия от

...
Обединена българска банка (OББ) получи Удостоверение за зелена енергия от
Коментари Харесай

ОББ вече използва само зелена електроенергия

Обединена българска банка (OББ) получи Удостоверение за зелена сила от ЕНЕРГО-ПРО, оповестиха в четвъртък (26 юли) от финансовата институция. Документът потвърждава, че 100% от електрическата енергия, доставяна във всички обекти на ОББ, обслужвани от енергийното сдружение, е създадена от възобновими източници.

"Устойчивото и отговорно държание към обществото и околната среда е в основите на цялостната политика за корпоративна обществена отговорност на ОББ. Банката непрестанно влага в потреблението и насърчаването на развиването на технологии, щадящи околната среда. Още от края на 2016 година ОББ е сертифицирана с ISO 14001:2015 – Системи за ръководство на околната среда. Във всички наши обекти отпадъците се събират и разделно, а новата постройка, в която се обитава централата на банката, както и в офисите в страната, се употребяват енергийно ефикасни технологии. Закупуването на зелена сила от Енерго-Про е естествено продължение на един повсеместен развой ", съобщи Теодор Маринов, изпълнителен шеф Легаси на ОББ при приемането на документа.

Удостоверенията за зелена сила на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги се базират на Гаранциите за генезис, издадени от Агенция за стабилно енергийно развиване. Всяко уверение за зелена сила има неповторим номер, избран период на годност и се води в обществен указател.

За интервала 2015-2017 година ОББ е понижила своя въглероден отпечатък с 34%, като през 2015 година е произвела 16 880 тона CO2, до момента в който през 2017 година количеството на CO2 към този момент е 10 991 тона. Целта на банката е до 2030 година да понижи въглеродниите излъчвания, които създава с 50% по отношение на базовата 2015 година

"Отговорността към околната среда за ОББ значи освен да се понижи екологичния отпечатък от активността ѝ, само че и да предлага на клиентите си артикули и услуги, които ще им разрешат да понижат нездравословното влияние от тяхната активност върху околната среда или да поощрят потреблението на екологично чисти артикули, технологии и източници на сила ", обобщиха от ОББ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР