Обединена българска банка (ОББ) е най-сигурната банка в България за

...
Обединена българска банка (ОББ) е най-сигурната банка в България за
Коментари Харесай

Престижна награда класира ОББ сред водещите банки в света

Обединена българска банка (ОББ) е най-сигурната банка в България за 2020 година съгласно влиятелната ранглиста на списание Global Finance. Международната ранглиста беше показана за 29-та поредна година, а в нея вземат участие банки от 112 страни.

Годишната ранглиста на Global Finance за най-сигурни банки в света е един от приетите и доверени стандарти за сигурност във финансовия бранш към този момент над четвърт век. Най-сигурните банки в другите страни бяха определени посредством оценка на дълготрайните рейтинги в задгранична валута – от Moody’s, Standard & Poor’s и Fitch, и общите активи на 1000-те най-големи банки в света.

Това не е първото отличие на ОББ в награди на британското издание. През миналите две години ОББ завоюва наградата за най-хубава банка за комерсиално финансиране в България.



" Титлата " Най-сигурна банка " е отзив за ръководството на ОББ. Само няколко години след придобиването на ОББ от белгийската финансова група KBC се превърнахме в пример на пазара за непоклатимост, сигурност, доверие, отношение към клиентите, новаторско развиване. Убеден съм, че това не остава неусетно – както от интернационалните организации, които ни дават тази най-висока оценка, по този начин и от самите клиенти, които поддържаме с подобаващи финансови решения. Нашите клиенти, които не престават да избират нас за тяхна обслужваща банка, са нашата най-голяма премия всеки ден. ", показа Петър Андронов, кънтри управител на KBC Груп в България и основен изпълнителен шеф на ОББ.

" През по-голямата част от 2020 година светът беше обзет от пандемията COVID-19, която провокира внезапен спад в стопанската система и съществено обществено безпокойствие. Това бяха предпоставки, които можеха доста да повлияят на кредитоспособността на банките. Изненадващо, обаче, позицията на най-големите международни банки в класацията на списание Global Finance за най-сигурните банки за 2020 година е най-вече постоянна. Човек може единствено да спекулира по кое време или дали въобще ще настъпят промени в бранша. ", показа Джозеф Джарапуто, издател и основен редактор на списание Global Finance.

Пълният лист с отличените 112 банки ще бъде оповестен в ноемврийския брой на списанието и онлайн на GFMag.com.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР