Оазис ли е Търговище по отношение на COVID-19? Процентът заразени

...
Оазис ли е Търговище по отношение на COVID-19? Процентът заразени
Коментари Харесай

Оазис ли е Търговище по отношение на COVID-19?

Оазис ли е Търговище във връзка с COVID-19? Процентът инфектирани в региона продължава да е доста по-нисък от останалите региони на страната.

„ Смятам, че по-голямата част от пациентите са дисциплинирани, съблюдават ограниченията и вследствие на всичко това сега, фактически се оказва, че сме оазис в страната “, сподели доктор Маринела Лазарова.

Според РЗИ-Търговище дисциплината и бързата реакция са аргументите за ниската заболеваемост.

„ Контролът е безусловно прецизен, както към тези, които са контактни с 10-дневна карантина, по този начин и към болните, които са оставени на домашна изолираност “, сподели доктор Марин Йовов, основен секретар РЗИ-Търговище.

В града точната причина за запазване от вируса никой не знае, само че всички подчертават върху спазването на ограниченията.

„ Може би са по-дисциплинирани хората тук и по-малко народ има, и несъмнено на това се базират нещата “, счита Свилен Динков.

Броят на заболелите постепенно пораства, само че към момента пациентите с COVID-19 са необичайност в лекарските кабинети.

„ За последния месец имам не повече от двама, трима пациенти, които са с потвърден COVID-19 и те изкараха леко и на крайник “, изясни доктор Светослав Стефанов.

За разлика от прилежащия Шумен, където в болница има над 230 пациенти, в Търговище приетите в болница са едвам 30. Половината от тях са точно от Шумен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР