О т днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През

...
О т днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През
Коментари Харесай

Започват засилени проверки за COVID сертификати от днес

О т през днешния ден стартират засилени инспекции за зелени документи. През миналите няколко дни здравното министерство даде гратисен интервал, с цел да могат обектите на закрито да се приготвят с пунктове за бързи проби.

Сега контролът се стяга и екипи на Регионалните здравни инспекции, взаимно със чиновници на полицията и на Агенцията по храните, ще обикалят обектите, само че към този момент няма да вършат единствено наставления, а ще глобяват в случай че засекат липса на зелен документ. Глобите ще стигат до 50 000 лв..



Всички проверяващи към този момент имат на телефоните си направеното от Информационно обслужване приложение, което разчита QR-кода на документите. Задължително изискване е и проверяващите обектите да разполагат със зелен документ.

Отделно заведенията и обектите на закрито би трябвало да са основали организация за инспекция. Хора от личния състав с телефоните си ще би трябвало да реализират примитивен надзор и да не позволяват вътре клиенти без зелен документ.



Освен това от през днешния ден всички български жители, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна система позитивен резултат от изработен PCR или антигенен тест, могат да изтеглят своя „ зелен документ “ от.

Валидността на документите за преболедуване на COVID-19 ще бъде удължена от 6 на 12 месеца, като те ще могат да се употребяват на територията на страната, за потребностите на държавния здравен надзор.



Сертификатите, издадени на база антигенен тест


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР