О стра реакция на полицейските синдикати заради изказване на Николай

...
О стра реакция на полицейските синдикати заради изказване на Николай
Коментари Харесай

Синдикатите в МВР с остра реакция към Изправи се! Мутри вън

О стра реакция на полицейските синдикати поради изявление на Николай Хаджигенов. В четвъртък от парламентарната естрада депутатът от "Изправи се!Мутри вън " назова чиновниците в Министерство на вътрешните работи "еничари " поради неналичието на съответни санкции против униформени били протестиращи на антиправителствените митинги предишния юли.

Депутатът от "Изправи се!Мутри вън! " непосредствено съобщи пред, че цената за депутатското място на Младен Маринов е била окървавяването на митинга.

Полицейските синдикати от своя страна за следващ път приканиха Министерство на вътрешните работи да не се употребява за политическа приложимост. Казаха и, че тяхното министерство е трамплин за висок рейтинг и политическа кариера.

„ На записите се видя зад колоните по какъв начин са бити и изтезавани лица. И тези хора са осъдени с мъмрене и не могат да порастват в кариерата. Серизоно?”, попита Хаджигенов.

„ Има обособени непрофесионални дейности и ние не ги отхвърляме, изрично не ги толерираме, само че те не могат да дават общ образ на професията”, счита Илия Кузманов от Министерство на вътрешните работи.

Материалите по случаите са в прокуратурата, има и тъжби от бити протестиращи. От "Изправи се!Мутри вън! " желаеха случаите да бъдат разследвани от парламентарна комисия. Но предлагането беше неодобрено.

Първи още в Народното събрание отговори депутатът от ГЕРБ Младен Маринов, който предишното лято по време на конфликтите беше вътрешен министър.

„ Винаги, когато става дума за служител на реда, аз ще отвръщам остро, тъй като това е несправедливо за хората, които към този момент 30 години опазват обществения мир”, сподели той.

„ Това беше мини версия на белия рейс, милиционерска провокация, това е причина, заради която Младен Маринов е в Народното събрание сега. Затова неодобряваха съвещание за полицейското насилие”, добави Хаджигенов.

„ По отношение на моето място в Народното събрание, в случай че някой счита, че депутатското място е премия, аз считам, че е отговорност”, добави Маринов.

Незащитени се усещат обаче служителите на реда в най-големия български профсъюз. И отхвърлят да ги вкарват в политически игри. „ Не, ние не сме страна, изключително в политически диспути и няма да бъден такава”, сподели Кузманов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР