О стра реакция на полицейските синдикати заради изказване на Николай

О стра реакция на полицейските синдикати заради изказване на Николай ...

Синдикатите в МВР с остра реакция към Изправи се! Мутри вън


О стра реакция на полицейските синдикати заради изказване на Николай Хаджигенов. В четвъртък от парламентарната трибуна депутатът от "Изправи се!Мутри вън" нарече служителите в МВР "еничари" заради липсата на адекватни наказания срещу униформени били протестиращи на антиправителствените протести миналия юли.

Депутатът от "Изправи се !Мутри вън!" директно заяви пред , че цената за депутатското място на Младен Маринов е била окървавяването на протеста.

Полицейските синдикати от своя страна за пореден път призоваха МВР да не се ползва за политическа употреба. Казаха и, че тяхното министерство е трамплин за висок рейтинг и политическа кариера.

„На записите се видя зад колоните как са бити и изтезавани лица. И тези хора са наказани с мъмрене и не могат да растат в кариерата. Серизоно?”, попита Хаджигенов.

„Има отделни непрофесионални действия и ние не ги отричаме, категорично не ги толерираме, но те не могат да дават общ облик на професията”, смята Илия Кузманов от МВР.

Материалите по случаите са в прокуратурата, има и жалби от бити протестиращи. От "Изправи се!Мутри вън!" поискаха случаите да бъдат разследвани от парламентарна комисия. Но предложението беше бламирано.

Първи още в парламента отговори депутатът от ГЕРБ Младен Маринов, който миналото лято по време на сблъсъците беше вътрешен министър.

„Винаги , когато става дума за полицай, аз ще реагирам остро, защото това е незаслужено за хората, които вече 30 години опазват социалния мир”, каза той.

„Това беше мини версия на белия автобус, милиционерска провокация, това е причина, поради която Младен Маринов е в парламента в момента. Затова бламираха заседание за полицейското насилие”, добави Хаджигенов.

„По отношение на моето място в парламента, ако някой смята, че депутатското място е награда, аз смятам, че е отговорност”, добави Маринов.

Незащитени се чувстват обаче полицаите в най-големия български синдикат. И отказват да ги вкарват в политически игри. „Не, ние не сме страна, особено в политически дебати и няма да бъден такава”, каза Кузманов.

Източник: vesti.bg