О пашки се извиха пред изборните секции в Турция още

...
О пашки се извиха пред изборните секции в Турция още
Коментари Харесай

Опашки пред секциите в Турция от началото на изборния ден

О пашки се извиха пред изборните секции в Турция още в самото начало на изборния ден. Тази година секциите в южната ни съседка са 35. В Чорлу изборните секции са две. А статистиката демонстрира, че гласуващите там са хиляди. И тъкмо, тъй като секциите са малко, а хората доста, опашки се извиха от рано сутринта, осведоми.

Гласуването стартира в 7 часа локално /и българско/ време в общо 35 секции в 12 турски окръга. От Турция са подадени 20 845 заявки за гласоподаване, близо 6 хиляди повече спрямо изборите през 2017 година, когато подадените заявки наброяваха към 15 хиляди, съобщи Българска телеграфна агенция.

Секциите са разкрити в окръзите, обитаеми плътно с изселници

от България, като най-многочислени са те в Истанбул, Бурса и Измир. Избирателни секции има също в Анкара, Одрин, Текирдаг, Чорлу, Ескишехир, Къркларели, Коджаели, Ялова и Маниса.

В редица секции в Бурса, Истанбул, Измир гласоподаватели са се явили да гласоподават още в първия час на изборния ден. В момента се следи огромно скупчване на хора в множеството изборни секции.



Традиционно едно от нещата, които най-вече затрудняват гласуващите в Турция ,

са декларациите, които част от гласоподавателите попълнят, преди да дадат гласа си. Тази година казусът е решен – в обособена стая няколко души попълнят нужната информация. А по-късно гласоподавателят единствено се подписва пред изборната секция.

Два часа след началото на изборния ден опашката се раздели на две. От едната страна са хората, чиито имена попадат в листата и не би трябвало да попълнят заявления. А от другата тези, които би трябвало да попълнят документа.

Само в една от секциите в Чорлу хората, които авансово са подали заявки, че ще гласоподават, са над 1700. Опитът обаче демонстрира, че до урните идват и не малко гласоподаватели, които не са декларирали желанието си авансово. Към 16.00 ч. в тази секцията са дали своят вот над 1000 души, а в другата секция в града - към 700.



От изселническите организации предизвестиха, че секциите ще бъдат незадоволителни

поради броя на подадените заявки.

Изборите за новия български парламент се организират в конюнктура на цялостен локдаун в Турция през този уикенд поради епидемията от ковид. Локдаунът, който ще продължи до 5 часа сутринта на 5 април не важи за българските гласоподаватели. Турските управляващи по места обезпечават гладко напредване до и от местата за гласоподаване на притежателите на български персонални документи. Органите на реда имат задължението да обезпечават защитата на гласоподавателите и на местата за гласоподаване.

Носенето на защитни маски и съблюдаването на обществена отдалеченост са наложителни в Турция.

Изборният ден се планува да завърши в 20 часа.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Водещи--> --> Не пропускай Един човек лежал под палмата си и дремел на сянка. Наблизо минал предприемач. - Какво правиш? - възмутил се предприемачът. - Как какво, нищо. -… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВижте най-хубавите фотоси, снимани с мобилно устройствоРимокатолическият духовник отслужи света литургия по случай ВеликденПо случая има арестувани лицаВижте какво не знаете за нея12 630 са секциите, в които българите ще могат да упражнят правото си на гласСоциолози: Страхът от ковид може да понижи изборната активностИ по какъв начин да схванеш, че си попаднала на верния човекВижте какво споделиха те откакто упражниха правото си на гласМистерията " Последните девойки " на Райли Сейгър можете да намерите на книжния пазар у насГласоподавателите в общо 9 390 секции в цялата страна ще имат опция да гласоподават по този начинВсе повече компании се насочват към услуги със звукПровежда се спасително-издирвателна операцияПод въздействие на средиземноморски циклон, преминаващ южно от страната, метеорологичната конюнктура ще се усложниОбщо 30 партии и обединения ще се състезават за посланичество в новия парламентПроизводителите ще би трябвало да подсигуряват аварийни елементи за този интервал
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР