О бработването на протоколите продължи часове след края на изборния

...
О бработването на протоколите продължи часове след края на изборния
Коментари Харесай

Продължава предаването на протоколите, грешки при преференциите

О бработването на протоколите продължи часове след края на изборния ден.

В "Арена Армеец " към момента продължава предаването на бюлетините.

По информация на регистрирани са 1/3 от предадените протоколи.

Самият протокол затрудни членовете на изборните комисии, което докара до очакване от час и половина – два. Чакането нажежи ситуацията, градусът беше покачен и след появяването на Мая Манолова малко след среднощ. Тя е получила сигнали за манипулиране на протоколите в залата, само че и тази обстановка бързо беше овладяна.

"Ние не подправяме и не преправяме гласовете на българските жители. Резултатът от вота е подобен, какъвто те са го дали. Нашата работа е да обобщим резултата, който към този момент е избран. Това се случва в нашата Районна изборна комисия ", сподели пред Полина Витанова от 29 РИК.

Тя изясни, че в "Арена Армеец " е влезнал представител на партията на Мая Манолова, по-късно е влезнал покровител от обединението. Съгласно решение на ЦИК и Изборния кодекс наблюдаващи могат да участват на преброяването, само че не и Манолова.

Относно закъснение при преброяването на протоколите поради тяхната трудност, Витанова счита, че упования й са се оправдали в огромна степен.

"Над 90% от протоколите са със сборни неточности. Сложното систематизиране на преференциите оказа своето въздействие. Също по този начин многото цифри, непоследователното регистриране и сборуването им също докара до сборни неточности. За да се прегледат резултатите и да се отстранят тези неточности, това лишава не по-малко от 45 минути. След това още веднъж се връщат в изчислителния пунктове, още веднъж би трябвало да изчакат, с цел да се прегледат от член на РИК и чак тогава да се прегледат и предадат ", сподели още тя.

Хаос в Стара Загора.

Такова определение дадоха членовете на секционни изборни комисии. Те изчакват в рейсове, с цел да предадат протоколите си.

По информация на сега реда си чакат 235 номер от 507 изборни секции.

Тези, които са съумели да влязат в Районната изборна комисия, споделиха, че и там чакането е дълго.


Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Млад публицист и жена му са поканени на банкет. Тя е предмет на всеобщо внимание, мъжете непрестанно я канят на танц. - Тя е очарователна… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниКомпанията ще се насочи към нови ИТ сегментиТози път няма да позволим да подправят резултатите, разгласи МаноловаВ зала " Арена Армеец " се чака да дойдат над 3300 членове на секционни комисииВ момента е една радостна обстановка, в която всички се поздравяват като спечелили, сподели Любен Дилов - синБългария доста изостава във връзка с имунизирането " Ние от четири години приказваме за нуждата от нормалност в политиката и за възобновяване на демокрацията ", акцентира водачът на ДПСВодачът на камиона е с фрактура, откаран е за обзор в Спешна помощСвиленски: Ние правим цялостно редом броене във всички секцииСпоред политолозите Бойко Борисов евентуално ще направи крачка настрана, с цел да влезе в ролята на обединителКакво още съобщи в първи коментар на изборните резултати Мая Манолова, съпредседател на коалиция " Изправи се! Мутри вън! " Лидерът на партията не изключи и провеждането на нови избориЦИК: Трябва да приветстваме голямата готовност на българските жители по света19-годишният ни щангист не остави никакви шансове на конкуренцията и безапелационно сграбчи победатаКакво разяснява здравният министър Костадин Ангелов
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР