НЗОК има намерение да задължи лекарите да изписват по-евтини лекарства.

...
НЗОК има намерение да задължи лекарите да изписват по-евтини лекарства.
Коментари Харесай

НЗОК ще задължи лекарите да изписват по-евтини лекарства

НЗОК има желание да задължи лекарите да изписват по-евтини медикаменти. Мярката ще се ползва, единствено когато резултатът от лекуването е същият за пациента. Това ще засегне към милион и половина хронично заболели на домашно лекуване.

Пациентите се съмняват, че евтиното лекарство ще е толкоз дейно, колкото е скъпото. Личните лекари също не одобряват това Касата да дефинира лекуването на пациентите им. Джипитата оферират НЗОК да дефинира медикаментите, които ще заплаща по новата методика и да им даде лист, предава БТВ.

Разходите на НЗОК за медикаменти непрестанно пораства през последните години. За лекарства за домашно лекуване да вземем за пример през март 2017 година НЗОК е похарчила 69,572,866.48 лева, а за март предходната година – 55,507,396 лева Ако въпреки всичко пациентът държи да продължи досегашната терапия, ще би трябвало да се откаже от отстъпката по здравна каса.

За да влезе в действие, предлагането би трябвало да бъде утвърдено и от депутатите с смяна в Закона за здравното обезпечаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР