Ню Йорк. За първи път в историята Градският съвет на

...
Ню Йорк. За първи път в историята Градският съвет на
Коментари Харесай

The New York Times: Афроамериканка ще оглави Градския съвет на Ню Йорк – за първи път в историята

Ню Йорк. За първи път в историята Градският съвет на Ню Йорк ще бъде управляван от афроамерканка - Едриен Адамс от Демократическата партия завоюва конкуренцията за втория по значимост пост в ръководството на мегаполиса, отбелязва американският вестник The New York Times .

Родената в Куинс 61-годишна адашка на определения кмет на града Ерик Адамс съумя да обезпечи поддръжката на 32-ма съветници, като даже събра шест гласа повече от нужния най-малко. Както отбелязва вестникът, по време на конкуренцията бъдещият кмет се въздържа от социална поддръжка, само че в частни диалози изрази утвърждение за кандидатурата на Едриен Адамс.

„ Горда съм да получа поддръжката и доверието на моите сътрудници, с цел да стана техен ръководител. Нашата коалиция съставлява най-хубавото за нашия град. Заедно сме подготвени да се надигнем пред големите провокации, пред които сме сложени “, цитира изданието думите на победителката в конкуренцията.

Официално гласоподаване на кандидатурата ще се организира през януари след полагането на клетва на новия съвет, определен през ноември, който ще стане най-приобщаващият в историята. Самата Адамс е негов член от 2017 година

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР