Ню Йорк. Върховният представител на ЕС по външните работи и

...
Ню Йорк. Върховният представител на ЕС по външните работи и
Коментари Харесай

ТАСС: Борел и Лавров се срещнаха в кулоарите на Общото събрание на ООН

Ню Йорк. Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел и съветският външен министър Сергей Лавров разискаха в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации построяването на по -стабилни и предвидими връзки сред Европейския съюз и Русия. Това се показва в изказване, оповестено от външнополитическата работа на Европейски Съюз в Брюксел и представено от TACC

" Върховният представител Жозеп Борел се срещна с съветския външен министър Сергей Лавров в коридорите на 76-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в четвъртък. Върховният представител повдигна редица провокации в връзките сред Европейски Съюз и Русия за създаване на по-стабилни и предвидими връзки “, се споделя в изказването.

Руското външно министерство съобщи, че Лавров и Борел са разискали обстановката в Афганистан и Украйна, както и проблемите към иранската нуклеарна договорка.

" По време на диалога беше разискван необятен набор от настоящи районни въпроси, в това число обстановката в Афганистан, Украйна и Мали, както и към Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) за иранската нуклеарна стратегия и урегулирането на спора в Близкия Изток. Бяха наранени положението и вероятностите на връзките сред Русия и Европейски Съюз. “, се споделя в известието на Министерство на външните работи на Русия.

Лавров дойде в централата на Организация на обединените нации в сряда, с цел да участва на седмицата на високо ниво на Общото заседание на Организация на обединените нации. Руският министър към този момент е провел редица срещи с задгранични сътрудници. Очаква се неговото изказване пред общото заседание да се състои на 25 септември.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР