Ню Йорк. Президентът на САЩ Джо Байдън може да възложи

...
Ню Йорк. Президентът на САЩ Джо Байдън може да възложи
Коментари Харесай

NBC: САЩ може да проведат настъпателни кибероперации срещу хакери в Русия

Ню Йорк. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън може да разпореди на военните да приготвят „ напстъпателни кибер интервенции “ против хакери, основани в Русия. Това заяви в четвъртък телевизия NBC , базирайки се на източници от американското държавно управление.

Медията отбелязва, че американските управляващи имат намерение да продължат да преглеждат хакерските атаки, употребяващи рансъмуер вируси, като опасност за националната сигурност. На този декор, съгласно източници на NBC, Байдън може да разпореди на американското кибер командване „ да приготви настъпателни кибер интервенции против хакери в Русия “. Според телевизионната компания ръководителят на Белия дом ще прибегне до сходни ограничения, в случай че не успее да реализира съгласие по въпроса за хакерската активност на идната среща с съветския президент Владимир Путин в Женева на 16 юни.

Според телевизионната компания американското управление е уверено, че напоследък хакерските атаки с потребление на вируси-рансъмуер са се трансформирали в източник на съществени стопански вреди за Съединени американски щати. NBC счита, че този метод е оневинен, по-специално в светлината на хакерските атаки против оператора на газопровода „ Колониъл “ и месопреработвателната компания JBS. В същото време, както акцентира телевизионната компания, всяка кибер интервенция на въоръжените сили на Съединени американски щати против цели, ситуирани в Русия, „ може да провокира ответни ограничения “.

По-рано в четвъртък Reuters заяви, че Министерството на правораздаването на Съединени американски щати ще даде приоритет на следствията на офанзиви за кибер изнудване, сходно на случаите, свързани с тероризма.

В началото на май хакери от групата DarkSide проникнаха в системите на американската тръбопроводна компания Colonial Pipeline. Според американските разследващи служби DarkSide може да е основана на територията на Руската федерация или Източна Европа, само че не е обвързвана с нито едно държавно управление. Атаката против компютърните мрежи на JBS е осъществена предходната неделя. Според пресслужбата на Белия дом компанията счита, че зад нападението стои незаконна организация, евентуално ситуирана в Русия.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР