Ню Йорк. Жителите на Източното крайбрежие на САЩ бяха призовани

...
Ню Йорк. Жителите на Източното крайбрежие на САЩ бяха призовани
Коментари Харесай

BBC: Източното крайбрежие на САЩ се подготвя за бурята Хенри

Ню Йорк. Жителите на Източното крайбрежие на Съединени американски щати бяха призовани да се приготвят за една от най -мощните стихии през последните години, предава BBC .

Тропическата стихия Хенри, която се чака да удари Лонг Айлънд и южните елементи на Нова Англия в щата Ню Йорк в неделя, отслабна степента на вихър.

Официални лица обаче споделят, че заканите за района остават огромни.

В някои елементи на щата Ню Йорк е оповестено изключително състояние, защото се чака вятър със скорост до 120 км/ч и проливни дъждове.

В събота - когато бурята в началото беше достигнала равнището на вихър - админът на Федералната организация за ръководство при изключителни обстановки Дийн Крисуел сподели пред CNN, че „ даже и да не стигне до сушата като вихър, тропическите ветрове и бурята могат да причинят обилни вреди “.

„ Ще има спирания на електрозахранването, ще има повалени дървета и даже откакто бурята отмине, опасността от падащи дървета и клони към момента ще съществува “, добави тя.

Около шест милиона души, живеещи наоколо до брега в елементи от Лонг Айлънд, Кънектикът и Масачузетс, са получили предизвестия за рисково време, а повече от 36 милиона души в огромни елементи на Южна Нова Англия, както и Ню Йорк и Ню Джърси са получили предизвестия za наближаващата тропическа стихия.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо разгласи изключително състояние за Лонг Айлънд и Ню Йорк, както и за други елементи на щата, като умолява жителите: „ Моля, приемете тази стихия съществено “.

Масачузетс затвори своите паркове и плажове до понеделник, оповестиха от кабинета на губернатора Чарли Бейкър.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР