Ню Йорк и Сингапур са градовете, по-скъпи от които няма

...
Ню Йорк и Сингапур са градовете, по-скъпи от които няма
Коментари Харесай

Кои градове са най-скъпи и къде е най-евтино


Ню Йорк и Сингапур са градовете, по-скъпи от които няма - там издръжката на живота е най-висока в международен мащаб. А най-вече са скочили цените в Москва и в Санкт Петербург, сочи изследване на " Economist ".

Изследване на английското списание  " Economist " разкрива, че сега в света. Те си разделят първото място, следвани от Тел Авив, Хонконг и Лос Анжелис., само че има два швейцарски - Цюрих и Женева. Според изследването най-вече е поскъпнал животът в Москва и Санкт Петербург, само че също по този начин и в редица американски градове, въпреки те надалеч да отстъпват на Ню Йорк. Ето и кои са трите най-евтини града - Дамаск, Триполи и Техеран.

За задачите на изследването са били оценени битовите разноски в 172 града, като е направено съпоставяне сред цените на 200 продукта и услуги.

Средното повишаване на цените в международен мащаб е 8,1 % за 2022-а - толкоз доста, колкото не е било през последните 20 години, отбелязва още " Economist ". - около войната в Украйна и прецизните Ковид-мерки в Китай.

Очакванията на икономическите специалисти са, че през идната година инфлацията ще спадне. Ако войната в не ескалира, цените на силата, на питателните артикули и на металите ще намалеят внезапно.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР