Ню Йорк. Единственият българин в тенис елита Григор Димитров за

...
Ню Йорк. Единственият българин в тенис елита Григор Димитров за
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу стар познайник на старта на US Open

Ню Йорк. Единственият българин в тенис елита Григор Димитров за втори следващ път на шампионат от “Големия шлем ” тази година ще стартира акцията си против американеца Стив Джонсън. Това дефинира жребия на US Open.

По подигравка на ориста точно Джонсън беше първо затруднение на топ ракетата ни на “Уимбълдън ” на 28 юни, като резултатът се развиваше съвършено в първия сет (6:4), преди Гришо да бе заставен да се откаже във втория поради неочаквана травма в десния аддуктор.

Сега очакванията на почитателите са, че Димитров е подготвен за рейд в Ню Йорк, въпреки по стеснителен метод да завърши присъединяване си в Уинстън-Сейлъм след прилошаване против Доминик Тийм. Българинът постави завършек на мача прибързано още веднъж от водеща позиция (6:0, 2:4), само че увери с пост в обществените мрежи, че се усеща подготвен за US Open.

Димитров и Джонсън са в четвъртината на третия подложен Карлос Алкарас. Ако " топ тенисистът " ни оправдае упованията и в реалност се намира в положително физическо положение, то съперник във втори кръг би трябвало да бъде Брендън Накашима или квалификант. Ако преодолее и второто си затруднение, може да срещне един от Яник Зинер, Даниел Алтмайер, Пабло Мартинес или квалификант.

На осминафиналите евентуални противници на Димитров са Хуберт Хуркач, Оскар Оте, Сам Куери, Иля Ивашка, Адриан Манарино, Давид Гофен и Лоренцо Музети.

Новак Джокович ще пропусне US Open, защото коронавирусните протоколи не му разрешават да пътува до Съединени американски щати.

Данийл Медведев ще стартира присъединяване си против американеца от съветски генезис Стефан Козлов. Вторият в схемата Рафаел Надал започва против участващия с " уайлд кард " Ринки Хиджиката от Австралия. Третият подложен Карлос Алкарас излиза против аржентинеца Себастиан Баес, а водачът в последната четвъртина Стефанос Циципас стартира против квалификант.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР