НЮ ОРЛЕАНС (AP) — Преначертаната карта на Конгреса на Луизиана,

...
НЮ ОРЛЕАНС (AP) — Преначертаната карта на Конгреса на Луизиана,
Коментари Харесай

Съдебно дело има за цел да блокира новата карта на Конгреса на Луизиана, която има 2-ри предимно чернокож район

НЮ ОРЛЕАНС (AP) — Преначертаната карта на Конгреса на Луизиана, която дава на щата втори най-вече негър регион, се оспорва от 12 самоопределящи се „ неафроамериканци ” в ново дело.

Оспорването, подадено в сряда и предоставено на арбитър в Лафайет, гласи, че картата, с която републиканските законодатели се съгласиха вследствие на федерално дело от 2022 година, заведено в Батън Руж, е резултат от „ учебническото расово манипулиране “.

Иска се заповед за блокиране на потреблението на картата в тазгодишните избори и назначение на състав от трима съдии, който да следи случая.

Поне един човек, щатският сенатор Клео Фийлдс, черен демократ от Батън Руж, към този момент сподели, че ще бъде претендент в новия регион. Не е ясно по какъв начин правосъдният развой ще засегне този окръг или правосъдния спор от 2022 година, който към момента продължава.

Новите държавни гранични линии се преначертават от законодателните органи на всеки 10 години, с цел да се отчетат измененията в популацията, отразени в данните от п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР