Ню Делхи. Индия заяви в неделя, че временно е изтеглила

...
Ню Делхи. Индия заяви в неделя, че временно е изтеглила
Коментари Харесай

Reuters: Индия изтегли служителите си от консулството в Кандахар

Ню Делхи. Индия съобщи в неделя, че краткотрайно е изтеглила чиновници от своето консулство в Кандахар, огромен град в южната част на Афганистан, до момента в който талибанските бойци не престават да усилват зоните си на надзор на фона на изтеглянето на интернационалните сили от централноазиатската страна, предава Reuters .

" Поради интензивните боеве покрай град Кандахар основаният в Индия личен състав към този момент е върнат назад в страната ", съобщи в изказване Ариндам Багчи, основен представител на индийското външно министерство.

" Индия следи от близко развиването на обстановката със сигурността в Афганистан ", сподели Багчи и добави, че консулството на Индия в Кандахар се ръководи краткотрайно от локален личен състав.

В петък талибанските водачи обявиха, че сунитската мюсюлманска бунтовническа група е поела контрола над 85% от територията на Афганистан, до момента в който Съединени американски щати и други страни изтеглят по-голямата част от войските си след 20-годишни боеве. Афганистански държавни чиновници отхвърлиха това изказване като пропагандна акция.

В петък индийският външен министър прикани за понижаване на насилието, като съобщи, че обстановката в раздраната от войната страна има директно отношение към районната сигурност.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР