Нямаше никаква извънредност в необходимостта да се свика извънредно заседание

...
Нямаше никаква извънредност в необходимостта да се свика извънредно заседание
Коментари Харесай

Михаил Миков: Има закони, които още не са внесени, НС е в дълг към обществото

" Нямаше никаква " извънредност " в нуждата да се свика изключително съвещание на Българска социалистическа партия, тъй като и двете тематики, които би трябвало да се разискват са известни от месеци, да не кажа от години ". Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният ръководител на " Българска социалистическа партия за България " Михаил Миков. " Именно този блян да се изкара, че има потребност от подобен конгрес, това срещна отпора на избрани членове на Националния съвет ", добави той.

" В пространството се прокарва тезата, че има един доста неприятен Национален съвет, а в това време управлението на партията е в един нереален разговор с членската маса. В нея също по този начин водим неправилен спор дали да бъдем в коалиция с ГЕРБ. Те си имат своята коалиция, а ние сме съпротива ", разяснява още Миков.

" Ясно е, че предлагането за различен бюджет е една нереалност, тъй като по Конституция единствено ръководещото болшинство може в действителност да предлага бюджет, а тук става дума за експониране на политика, политическа платформа. Такава платформа обаче Българска социалистическа партия има от първото съвещание, когато госпожа Нинова беше определена за ръководител на партията и тази платформа трябваше да се съблюдава ", изясни Миков.

Според него ПГ на Българска социалистическа партия търси пътя си. " Има закони, които още не са импортирани и темпото за това като цяло е незадоволително. Навсякъде в демократичните страни Народното събрание е законодателен орган. В момента там гледаме най-вече кавги и политически конфликти по тази причина считам, че Народното събрание е в дълг към обществото ", сподели още някогашният ръководител на левицата.

" В предходното Народно събрание имахме ясна позиция за антикорупционния закон, а сега дебатите се трансферират върху маловажните проблеми, като това кой ще назначава антикорупционния орган. Важният въпрос е по какъв начин ще се реализиран резултати в битката с корупцията, тъй като никой не отхвърля, че това е главен проблем. Има задоволително структури за битка с корупцията, които просто би трябвало да се напънат и да проработят ", безапелационен беше Михаил Миков.

" Много постоянно има кавги с ръководещите, които за жалост замазват същинските проблеми на България. Защо никой не спори за демографската рецесия? Проблем, който е главен за страната. Водят се разногласия за Хасково, дали да бъде платен " Грипен... "

Според Миков на Българска социалистическа партия не й отива да бъде милитаристична партия и да се намесва в свадите към изтребителите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР