„Нямаме официално регистриран новия щам на коронавируса у нас. По

...
„Нямаме официално регистриран новия щам на коронавируса у нас. По
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Вече сме си внесли новия щам, официално още го нямаме

„ Нямаме публично регистриран новия вариант на ковид у нас. По мое мнение към този момент сме си го внесли от Англия. В момента изследваме и чакаме резултатите в края на януари”. Това съобщи в ефира на „ Неделята на NOVA” основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев, представен от " Евроком ".

Относно информацията за деца, минали през COVID-19, които са развили мултисистемен инфекциозен синдром 2 месеца след заболяването, Кунчев изясни, че към момента няма изясненост какъв брой постоянно се среща такова инфектиране. При децата болестта към момента минава едва или безсимптомно, само че явно не е без последици, счита Кунчев, макар, че случаите са малко.

„ За всички е ясно, че коронавирусът не визира единствено носоглътката и белия дроб. На процедура доколкото той е инфектиране на съдовете, коронавирусът нарушава функционалността на всички системи. Има случаи на депресии, чисто психически отклонения, обостряне на хронични болести при възрастни хора, месеци след болестта. Има вирус, който е доста многообразен в дейностите си върху организма и много друг по отношение на другите резпираторни вируси”, разясни Кунчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР