Нямаме нужда от брюкселски чиновници. България има нужда от повече

...
Нямаме нужда от брюкселски чиновници. България има нужда от повече
Коментари Харесай

Данчев: България има нужда от истински българи, които да защитават националния интерес

Нямаме потребност от брюкселски служители. България има потребност от повече същински българи, които знаят и могат да пазят националния интерес в Европа. Убеден съм, че Българска социалистическа партия ще изпрати там тъкмо такива хора, които ще създадат Европа по-социална, по-справедлива, по-обединена, по-сигурна “. Това съобщи претендентът за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България “ Димитър Данчев в утринния блок на Българска национална телевизия. Според него задачата на Европейски Съюз е освен да сплотява страни, а да сплотява и хората в Европа. „ Тези избори са значими, тъй като на карта е заложена опцията след тях да се върне справедливостта в България “, сподели още той.

По мотив 9-ти май Данчев изясни, че за него това е денят, в който Европа е била същински обединена – не зад партии и политици, а зад идея, че след години на тежко разделяне може да се сътвори съюз, в който всички дружно спокойно да живеят по-добре. Той е безапелационен, че няма несъгласия сред Деня на Европа и Деня на успеха. „ Сега Европа е тежко разграничена от неравенства, несъгласия, а хората живеят по-бедно. Скандалите, с които е заобиколено нашето общество, демонстрират, че Европа има потребност от смяна. Българска социалистическа партия беше първата партия, която направи своята платформа за стопански развита Европа, по-справедлива и Европа на равните благоприятни условия, без две, три или повече скорости “, уточни претендентът за евродепутат.

Димитър Данчев акцентира, че Европа може да помогне за възстановяване на виталния стандарт в страната и повишението на приходите. „ Ако се обединим към определянето на един стандарт за минималната работна заплата и пенсия. Ако целим привличането на повече вложения в България, основаването на повече работни места, това може да се случи “, безапелационен е той. По неговите думи Европа може да помогне на младежите и децата. „ Ако нашите представители в Европейски Съюз се преборят за младежката гаранция, за младежкия проект за обучение и работа, за увеличение на средствата по стратегии, които потвърдено работят, като „ Еразъм+ “, която дава опция за обучение, подготовка и преквалификация на младежите. Въвеждането на младежкия културен чек, който дава опция на младежите да посещават културни събития, тогава Европа може да помогне на децата и младежите “, посочи Данчев.

„ За да се основават нови работни места, са нужни целенасочени вложения “, сподели още претендентът за евродепутат. Според него е нужна дейна роля на страната в този развой, както и дейна роля на представители ни в Екологичен потенциал при установяване на бюджета и разпределение на средствата за превъзмогване на тези дълбоки неравенства.

„ Държавата липсва, където е належащо и не всички са равни пред закона. Хората с жилища, асансьори, с къщи за тъщи, са по-равни от другите “, разяснява Димитър Данчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР