Нямаме индикации на този етап за опасност за живота и

...
Нямаме индикации на този етап за опасност за живота и
Коментари Харесай

Карнобатското село Сърнево си отдъхна засега за нивото на река Русокастренска, в Камено следят с тревога прогнозата

Нямаме индикации на този стадий за заплаха за живота и здравето на хората от нарасналите равнища на реки. Следим всички евентуално рискови водоеми, изпратени са хора на място, съобщи зам.- регионалният шеф на Бургаска област Владимир Крумов.

Той е бил на място в карнобатското село Сърнево, където река Русокастренска провокира паника у локалните поданици и накара мнозина да създадат насипи пред домовете си. „ Действително, има повишение на равнището на реката вследствие от изобилния дъжд и снеготопене, само че няма риск за живота и здравето на хората. В язовира, който се стопанисва от страната, има 5 метра до преливника, което значи още доста вода. Той се изпуска следено. Всички ограничения са взети “, добави още Крумов.
Следят се и равнищата на водата в Равнец, както и в селата на община Камено.

„ Поискали сме финансов запас над 600 хиляди лв.. В Бургаска област има над 270 водоема. Предприели сме ограничения за разчистване на местата, докъдето може да стигне човек. От 1-ви май стартираме “, сподели той.

От Община Камено оповестиха, че хората с паника наблюдават прогнозата, тъй като деретата на страната стоят непочистени и никой не може да планува какво би се случило при по-проливен дъжд.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР