Нямахме стандартна тоалетна, нямахме хладилник, нямахме телевизия. Това, което имахме,

...
Нямахме стандартна тоалетна, нямахме хладилник, нямахме телевизия. Това, което имахме,
Коментари Харесай

Как Арнолд Шварценегер става милионер на 25 години

Нямахме общоприета тоалетна, нямахме ледник, нямахме телевизия. Това, което имахме, бяха купони за храната – както и английски танкове, които от време на време караха децата до учебно заведение.

Арнолд Шварценегер не израства в най-приятните условия. Една известна история, която обича да споделя от младостта си, е за оня път, когато фамилията му си купува ледник. Всички се събират към него и го гледат с страхопочитание, като се редуват да отварят и затварят вратата, с цел да усетят полъха на студения въздух върху ръцете и лицата си. Да, като дете Арнолд Шварценегер е по-впечатлен от един ледник, в сравнение с от танк, което приказва доста за детството му.

 Арнолд Шварценегер

Снимка: Getty Images

Той стартира да подвига съществено на към 14-годишна възраст и е извънредно предан. Малко по-късно Шварценегер стартира да взе участие в надпревари по бодибилдинг. Първата му победа идва през 1965 година, когато става Мистър Европа за младежи – победа, която му коства седмица във военния затвор, тъй като бяга от казармата, с цел да взе участие в надпреварата. Но откакто се уволнява, Арнолд се отдава напълно на бодибилдинга. Следват 4 трофеи Мистър Вселена и 7 трофеи Мистър Олимпия.

Това, което Арнолд направи с облагите си, е да ги спести и влага, тъй че до идването си в Щатите през 1968 година на 21 години той към този момент има към 27 000 $ на своя сметка. Една от вложенията му е фитнес залата в Мюнхен, която Шварценегер съумя да направи печеливша, употребявайки известността си в бодибилдинг средите. По същия метод той съумява и с компания за поръчки на фитнес уреди, хранителни добавки и подготвителни стратегии по пощата, която основава откакто вижда какъв брой доста почитатели му пишат за съвет. И за разлика от доста други сходни услуги (дори и днес), предлагани от други бодибилдъри, Шварценегер жъне триумф, защото освен взима парите на хората без да прави нищо, а в действителност им дава много потребни артикули и препоръки.

След идването си в Съединени американски щати Шварценегер бързо влага скромната си сума пари, още веднъж инвестирайки го в бизнес с поръчки, който по-късно ще означи, че е доста по-лесно да направи в Съединени американски щати, в сравнение с в Европа, така се изискваше единствено заплащане на „ 3,75 $ за позволение “.

За да свърже двата края през първите няколко години в Америка, а и с цел да поддържа физиката си в топ форма, той основава и компания за зидане на тухли с сътрудника си културист Франко Колумбу. Въпреки че двойката предлага най-ниските цени в сектора, както и опцията работата да се извърши от невероятни мъжаги с голям брой оценки за физиката си, в последна сметка малко хора ги наемат. Но когато Шварценегер и Колумбу удвояват цените си и се популяризират пред обществото като „ профилирани европейски зидари “, биват затрупани от поръчки.

След като съществено изследва пазара, той заплаща предплатено за апартаментен комплекс на стойност 214 000 $, който съумя бързо да препродаде за 360 000 $, което му носи 146 000 $ облага. Вместо да профука всичко, както може да се чака от множеството хора в 20-те, той удвоява парите си, реинвестирайки облагите назад в друга постройка. За следващ път инвестицията му се оказа сполучлива и той я продава още веднъж на облага малко след покупката. Всеки път, вместо да харчите за коли, алкохол, дами и така нататък както множеството хора в с неговата физика биха се изкушили, той просто повтаря и повтаря същата интервенция като всякога усилва инвестицията си. Няколко години по-късно към този момент е милионер.

И по този начин, когато е на 35 години Арнолд Шварценегер към този момент става международно прочут първия си холивудски блокбастър „ Conan the Barbarian “ от 1982 година Милионер е към този момент от съвсем десетилетие и продължава с вложенията, както и да развива кариерата си като бодибилдър. По-късно, несъмнено, той става губернатор на щата Калифорния и даже има упоритости да се кандидатира за президент, макар законовото затруднение, че не е роден в Съединени американски щати. Не е неприятно за човек, чиято поанта в детството му е отварянето и затварянето на ледник.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР