Нямах честта да познавам дядо Неофит. Като внук на свещеник

...
Нямах честта да познавам дядо Неофит. Като внук на свещеник
Коментари Харесай

Ивайло Митковски : Мина основното в преговорите, драми по кадровите въпроси едва ли ще има

" Нямах достойнството да познавам дядо Неофит. Като внук на духовник проследявам протичащото се в нашата черква. По негово време нямаше кавги в Църквата. Направи ми блестящо усещане отношението му към войната в Украйна, той зае прекомерно ясна позиция ", коментира депутатът от Продължаваме промяната- (ПП-ДБ) доктор Ивайло Митковски пред Bulgaria ON AIR.

По думите му договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са от тези, за които има минимум информация и не излизат имена и " престрелки " сред договарящите екипи.

" Основната част е предходна. Основното беше какво ще вършим и ще си разменяме ли удари под кръста с плаващи болшинства. Видяхте какво стана с гласуването частните лечебни заведения да не вършат публични поръчки за медикаменти. Нещо безусловно нелогично. Не чухме причини от хората, които внесоха предлагането ", посочи д-р Митковски в " Денят ON AIR ".

" Първо се говореше по какъв начин ще работи страната, антикорупционната политика, продължение на измененията в правосъдната система, които са доста значими. Това, че до момента нямаше промяна в правосъдната система, води до " Нотариуси " и " Джуджета ". Кадровите въпроси са доста по-лесни, драми надали ще настъпят ", акцентира депутатът от ПП-ДБ.

Д-р Митковски предизвести: Нека никой да не разчита на настоящето си предимство. В едни договаряния няма по какъв начин да има спечелили и победени. С отстъпки и от двете страни ще се стигне до съгласие.

Гостът напомни, че от ПП-ДБ са имали рецензии и са желали оставката на вътрешния министър Калин Стоянов след конфликтите сред полицията и футболните почитатели на митинга против БФС. Искахме и оставката на министъра на електронното ръководство поради гафа с машинното гласоподаване, означи Митковски.

" Първата реакция, когато проф. Хинков сподели, че ще се отдръпна, беше че стоим твърдо зад него. Благодарим за това, което се опита да направи за тези месеци като министър. За страдание, той не получи задоволително поддръжка от сътрудници от Политическа партия. Поради тази причина той взе решение да не продължи. В опазването на здравето се разпределят доста пари, към 8 милиарда лева Големият спор избухна при уволнението на шефа на " Пирогов ". Не знам за какво някои го одобриха като политическо, не е такова. Но сътрудници от ГЕРБ застанаха против това, сътрудници от Политическа партия не поддържаха тогава министър Хинков ", изясни депутатът.

Д-р Ивайло Митковски дефинира необичайно мнението на БЛС пациентите да нямат свободен достъп до своите електронни досиета.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР