Няма заложени средства за обещаното увеличение на заплатите на работещите

...
Няма заложени средства за обещаното увеличение на заплатите на работещите
Коментари Харесай

Кметът и общинари от ГЕРБ-СДС спорят за увеличението на заплатите в градския транспорт

Няма заложени средства за обещаното нарастване на заплатите на работещите в градския превоз на София в плана за бюджет за 2024 година. За това оповестиха общинските съветници от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили след среща с кмета Васил Терзиев.

Според тях не е допустимо да се увеличи продажбата на транспортни документи, от където да бъдат обезпечени 37 милиона лв.. Нереалистично е да се чака нарастване на броя на пасажерите в градския превоз, уточни Георги Георгиев.

" За да се извърши обещанието на кмета, без да има недостиг – 65 000 билети повече би трябвало да продаваме всеки ден. И ви запитвам в този момент – софиянци, марсианци, всеки ден по какъв начин ще намерим нови 65 000, на които продаваме билети непринудено, въпреки всичко. Тоест казусът остава. В рамките на диалога за бюджета ще се търси съответно решение посредством нарастване в приходната част на бюджета. От обещаните 380 млн. лв. налози няма нито лев в бюджета. Ако плануват 38 млн. лв. нарастване, ще съумеят да покрият заплатите с множеството налози ", изясни Георгиев. 

Кметът Васил Терзиев разгласи, че няма да се покачва цената на документите за пътешестване. 

" 65 000 билетчета дневно повече са всичките 37 млн. лв. нарастване на заплатите да дойдат от билетите. Програмата не е разчетена по този метод ", уточни Терзиев.

" Ясно е, че имаме разлики, само че би трябвало да се откри най-хубавия метод, по който да се осъществя, търсим решенията дружно и няма потребност да се вършат изказвания ", разясни кметът.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР