Няма за какво да се извинявам. Така вицепремиерът и военен

...
Няма за какво да се извинявам. Така вицепремиерът и военен
Коментари Харесай

Каракачанов не вижда за какво да се извинява

Няма защо да се оправдавам. Така вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов разяснява настояванията на ромски организации да се извини за думите си във Войводино.

Каракачанов през днешния ден бе поздравен за празника " Василица " от възпитаници от Златарица. Те пристигнаха в Министерство на защитата.

Единственият метод за пълноценна интеграция на ромите е през обучение и труд, уточни министърът на защитата Красимир Каракачанов.

По думите му тази самодейност е добра, тъй като дава образец на останалите в общността по какъв начин могат да се интегрират - през образованието и труда и " те доста добре знаят " .

Крайно време е всички ромски организации да дадат доклад за това какво са свършили пред годините с милионите, " да не споделям милиардите ", които са усвоили за интеграция, само че без никакъв резултат . И казусът от през вчерашния ден, който Каракачанов също разяснява, демонстрира на първо място, че има проблем в обществото, безапелационен бе министърът и добави: " Тези проблеми не се вземат решение с митинги. " Според Каракачанов обаче те не се вземат решение и със силови способи. " Полицията си е свършила работата и във Войводино, и през вчерашния ден - само че какво от това? "

Затова е значимо след събарянето на противозаконните къщи да е ясно какво се прави.

Вицепремиерът означи, че към този момент е изготвил Стратегия за интеграция, която би трябвало единствено да се внесе в Министерски съвет . Той изясни, че интеграцията става през срутване на гетата, тъй като хората в тях би трябвало да живеят дружно с останалите жители по останалите квартали. Разрушаването на гетата, както и образованието е в ръцете на общините, обаче изясни Каракачанов.

Те би трябвало да се трудят и да изкарват пари , с цел да си обезпечат място за живеене. По думите му локалната власт управлява противозаконното строителство и изникването на сходни гета, както и просветителната система в съответната община. Че интеграция може да се случи се удостоверява и от тези деца, които през днешния ден поздравиха с празника, изясни Красимир Каракачанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР