Няма връщане назад в сделката за закупуването на руските системи

...
Няма връщане назад в сделката за закупуването на руските системи
Коментари Харесай

Ердоган: Няма връщане назад в сделката за руските С-400, първата доставка ще е през юли

Няма връщане обратно в договорката за закупуването на съветските системи за противоракетна защита " Ес-400 ", сподели през днешния ден турският президент Раджеп Тайип Ердоган преди срещата си президента на Русия Владимир Путин в коридорите на форума на Г-20 в Осака, предава Българска телеграфна агенция.

По думите на Ердоган договорката е доказателство за усъвършенстваните връзки сред Анкара и Москва. Той добави, че чака първата доставка на системите в първата половина на юли.

Съединени американски щати заплашват Турция със наказания, в случай че купи " Ес-400 ", защото тази система не са съвместима с защитата на НАТО. Освен това съгласно Вашингтон договорката компрометира американския изтребител " Локхийд Мартин Еф-35 ", в чието създаване взе участие Турция и тя възнамерява да го купи.

По-късно през днешния ден Ердоган се срещна и с американския президент Доналд Тръмп, след което Тръмп сподели, че двамата търсят решение на проблема с съветската система за ПРО. Президентът на Съединени американски щати заяви, че " по някое време " ще посети Турция и в отговор на въпрос за глобите сподели, че те към момента са вероятни. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР