Няма такова формулирано обвинение, че на пациенти се дават лекарства

...
Няма такова формулирано обвинение, че на пациенти се дават лекарства
Коментари Харесай

Адвокат: Няма такова обвинение, че на пациенти се дават лекарства с изтекъл срок


Няма такова дефинирано обвиняване, че на пациенти се дават медикаменти с изминал период. Единствено прокуратурата дава масирано информация на медиите, че са хванати ужасни нарушители. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия юрист Емануил Йорданов по отношение на последните акции на прокуратурата против лекари, упрекнати в продажба на медикаменти на "черния пазар ".

,,Няма обвиняване, че нещо е отишло в чужбина. Това още веднъж е информация, която е подхвърлена на медиите от прокуратурата. Все още няма каквито и да е безапелационни доказателства за осъществено закононарушение. А и желая да припомня, че въпросните лекари към момента се водят обвинени, т.е. дано да не ги разгласяваме за престъпници'', добави бранителят на трима от обвинените.

,,Как по този начин се случва, че нямаме контролни механизми, с цел да се разбере какво се влива на пациентите? Излекували ли са пациента тези медикаменти? Има ли усъвършенстване? Чух от сътрудници по какъв начин тия медикаменти не стигат до пациента, защото по средата на поръчката шефът подрежда половината медикаменти да се върнат, а Здравната каса към този момент е превела пари за цялото количество. Има ли Здравната каса връзка с дистрибуторите и в случай че няма, за какво няма?'', попита от своя страна другият посетител в студиото доктор Станимир Хасърджиев.

,,Пациенти не знаят какво им вливат, виждат единствено една банка, само че не знаят с какво е цялостна. Колко постоянно пациентът вижда банката и опаковката, която се разпечатва пред него? Тоест нещо се случва, доказателства няма, само че за това се приказва непрекъснато. Главният въпрос е какво става с тия лекарства'', сподели още Хасърджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР