Няма смисъл да организираме Коалиционен съвет във вторник, от него

...
Няма смисъл да организираме Коалиционен съвет във вторник, от него
Коментари Харесай

Всяка сряда ще настояваме за военна помощ: ДБ

" Няма смисъл да организираме Коалиционен съвет във вторник, от него има смисъл да се случи, откакто премине визитата на българската делегация в Киев ", съобщи пред БНР лидерът  на Демократична България Христо Иванов.

 

Той  уточни, че от групировката още не са решили кой ще бъде техен представител във водената от премиера Кирил Петков делегация на ръководещата коалиция в Украйна.

 

" Ще преценим кой ще е представителят ни. В момента не наподобява това да съм аз ", сподели той. " Позицията ни е еднопосочна - да се помогне на Украйна с военна помощ, безапелационен е Иванов.

" Ние ще се възползваме от опцията, която имаме - всяка първа сряда в месеца да вкарваме по една точка в дневния ред на Народно събрание. Ще вкараме на 4 май плановете за решение в пленарна зала и ще настояваме да се гласоподава точката във вид, в който става дума за военна помощ за Украйна ", добави водачът на ПГ на Демократична България.

По думите му поръчките на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи дават мотив за очакване тази версия на решението да получи задоволителна поддръжка.

" Трябва ясно да заявим, че даваме военна помощ за Украйна - и с дарения, и като продаваме безусловно законно ", заключи  Иванов.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР