„Няма съмнение, че БСП претърпя тежка загуба на изборите. В

...
„Няма съмнение, че БСП претърпя тежка загуба на изборите. В
Коментари Харесай

Явор Божанков: Ако пропуснем шанса да отстраним Борисов, рискуваме да се завърне на бял кон


„ Няма подозрение, че Българска социалистическа партия претърпя тежка загуба на изборите. В основата на тази загуба е невъзможността да убедим българските жители, че сме опция. Макар да искахме вотове на съмнение, въпреки да напускахме Народното събрание, въпреки да присъствахме на митингите – хората не повярваха, че не сме част от статуквото. Всички обединения, които са били част от Народното събрание и са взели участие във властта, получиха жълт картон от гласоподавателя, който се довери на единствената групировка, която не е взела участие в политиката под никаква форма “, сподели Явор Божанков от Българска социалистическа партия в „ Тази заран “ по бТВ.

„ Няма да подкрепим кабинет на Борисов под никаква форма. От позицията на третия нямаме право да желаеме да водим някаква смяна, само че можем да помогнем за нея. И в случай че хората не ни повярваха в 44-ия парламент, ще го потвърдим в този момент “, безапелационен бе той.

На въпрос за оставката на Корнелия Нинова, Божанков отговори по този начин: „ Българска социалистическа партия доста постоянно се занимава със себе си и то в сериозни моменти за страната. Прекият избор на ръководител на Българска социалистическа партия може да е доста либерален и доста прекрасен, само че той изисква три месеца тежка процедура. Влезе ли Българска социалистическа партия като политическа мощ в 3-месечна процедура по желание на нов ръководител, това значи, че по време на договарянията за сформиране на кабинет, ще сме безусловно ненужен сътрудник. Това значи, че подаряваме властта на Борисов непосредствено. “

Той уточни, че задачата на Българска социалистическа партия сега е да извърши своята поръчка и ангажимент към гласоподавателите и да в профил модела на Борисов, без да търси коалиция или формула за влизане във властта. „ Ще подкрепим този, който е подготвен да отстрани модела на Борисов “, акцентира Божанков.

„ В момента в Народното събрание има математическо болшинство против Борисов, Пеевски и Гешев – тези, които на митинга декларирахме, че желаеме техните оставки – ние, Слави Трифонов, Мая Манолова и Христо Иванов. Сега имаме историческия късмет да реализираме това. Ако пропилеем този късмет, това ще е историческа отговорност на Българска социалистическа партия,но и на другите опозиционни обединения “, разяснява Божанков.

Той напомни, че на локалните избори нито Слави Трифонов, нито десните са подкрепили Мая Манолова и е бил пропуснат шанса да отстранят Борисов от власт. „ Ако пропуснем още веднъж подобен късмет, Борисов ще се завърне на бял кон след по-малко от една година “, предизвести Явор Божанков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР