Няма разговори за правителство. Ние имаме ясна позиция, че няма

...
Няма разговори за правителство. Ние имаме ясна позиция, че няма
Коментари Харесай

ПП-ДБ са категорични: Няма разговори за кабинет с ГЕРБ, но обсъждат конкретни закони

" Няма диалози за държавно управление. Ние имаме ясна позиция, че няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ с първия мандат или с тяхно присъединяване. Всички други тълкования са свободни съчинения на група доброжелателни или не чак толкоз доброжелателни анализатори ", сподели на брифинг Василев след съвещание на парламентарната група.

От през днешния ден работа стартира екип от осем души, излъчен от ПП-ДБ, с цел да приготви законодателна стратегия. Тя би трябвало да включва законите, нужни за Плана за възобновяване и резистентност, за Шенген и Еврозоната, както и правосъдната промяна, разгласи Асен Василев. 

Идеята е преди идващото съвещание на Народно събрание на 19 април да има направена хронограма с съответните законопроекти и текстове.

Василев уточни, че концепцията е дружно с адвокати от ГЕРБ-СДС да се очертаят законите , които да бъдат признати от настоящия парламент. По думите му задачата е да има изясненост по законодателството, с цел да няма изненади " с спомагателни закони ", които не са приоритет за българските жители.

Тези закони зависят от времето и не могат да чакат, разяснява Кирил Петков. Към изброените от Василев значими закони, той добави и този за следствие на основния прокурор.

" Аз желая да направя държавно управление с ПП-ДБ, това е най-хубавото за България ", удостовери тази заран водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание преди рекордно късото съвещание на Народно събрание. А след изявлението на Асен Василев, Борисов сподели, че въпреки всичко се надява " разсъдъкът да надделее ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР