Няма радиоактивно замърсяване, нивата са нормални, каза в комюнике руската

...
Няма радиоактивно замърсяване, нивата са нормални, каза в комюнике руската
Коментари Харесай

От Сега: Мощна Експлозия В Полигон! Завишена Радиация В Района! Първо Видео!

" Няма радиоактивно замърсяване, равнищата са естествени ", сподели в официално съобщение съветската войска. Това съобщи пред Агенция Франс Прес и представител на губернатора на Архангелска област.

На полигона край Северодвинск, ситуиран на брега на Двинския залив, през днешния ден се взриви реактивен мотор на ракета. Експлозията е станала по време на проби с реактивен мотор на течно гориво. По данни на военното министерство на Русия има двама починали и шестима ранени.

Два часа след детонацията кметството на град, покрай Северодвинск, съобщи, че е регистрирано за малко увеличение на радиоактивността в 11,50 ч. локално време, след което стойностите са се нормализирали.

Междувременно Двинският залив на така наречен Бяло море, което е част от Баренцово море, бе затворен през днешния ден за цивилен плавателни съдове.

Заместник-капитанът на пристанището в Архангелск Сергей Козуб заяви пред ТАСС, че достъпът до региона е неразрешен от през днешния ден до септември, само че решението не е обвързвано с детонацията и пожара на полигон в Архангелската област.

Според Козуба закриването на залива за цивилен кораби е планувано авансово.

Според източници на " Интерфакс " повода за гърмежа е " нарушаване на ограниченията за сигурност " при боравене с муниции.

По-рано бе обявено за пожар във боен обект в същия регион, където се организират тествания на междуконтинентални балистични ракети.

Само преди дни в Красноярския край при гърмеж в склад за муниции почина един военнослужещ, а над 10 бяха ранени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР