Женският национален отбор по волейбол на България отстъпи с 0:3

...
Женският национален отбор по волейбол на България отстъпи с 0:3
Коментари Харесай

България отстъпи пред Бразилия с 0:3 гейма в Лигата на нациите

Женският народен тим по волейбол на България отстъпи с 0:3 гейма (11:25, 11:25, 23:25) на един от любимците Бразилия в среща от Лигата на нациите. Срещата от 11-ия кръг в шампионата се игра в Хонконг и съвсем от самото начало беше лишена от конспирация. Така българките претърпяха 10-о проваляне от началото на шампионата и остават на последното 16-о място в крайното класиране. От своя страна бразилките имат 11 следващи победи и си подсигуряваха 1-ата позиция преди началото на четвъртфиналните плейофи.

Селекционерът на българския отбор Лоренцо Мичели стартира със състав Маргарита Гунчева, Ива Дудова, Елена Бечева, Мирослава Паскова, Александра Съйкова, Мария Кривошийска - Жана Тодорова-либеро. В съпоставяне с последната среща от състава излязоха Петя Баракова, Мерелин Николова, Мария Йорданова и Мила Пашкулева.

Мачът стартира равностойно в първия гейм, само че това продължи до 6:6. След това двойна поредна неточност на българките, впечатляващата Тайнара Сантош не сбърка при тези обстановки. Разликата продължи да се усилва, а огромната звезда Габи Гимараеш също се разигра и направи три следващи точки за 17:9. След това ас на Ана Кристина докара гейма до геймбол при 24:11, само че неприятно подаване на Микаела Стоянова донесе триумфа на Бразилия в първата част с 25:11.

Втората част не беше кой знае какъв брой по-различна, като тук бразилките демонстрираха качествата си, повеждайки с 3:0 и 10:3. Лоренцо Мичели взе спиране, с цел да направи някои корекции в българския тим, само че нямаше кой знае какъв резултат от това. Разликата се усили на 10 точки – 16:6 и 17:7 с следващ мощен сервис на Тайнадра Сантош и контраофанзива на Таиса Менезеш. В края на частта в игра влезе за повече време Петя Баракова, която направи две точка – една на обсада и една с хитро отиграване на мрежата, само че частта приключи 25:11.

В третата част българският тим се опита да се опълчи много по-успешно и държеше салдото в играта през цялата част. Баракова и Мерелин Николова започнаха в третата част, което оказа помощ в двете етапи. Атака на Мирослава Паскова донесе преднина на България за 7:6, само че бразилките обърнаха на 9:11. Но бразилките въпреки и да поведоха с 18:14, офанзива на Паскова и ас на Мария Кривошийска оставиха българския отбор в мача. Българските волейболистки отразиха два мач-бола до 23:24, само че в последна сметка опитът и експанзията на бразилските си споделиха думата.



Мирослава Паскова и Мария Кривошийска приключиха с по 6 точки за българския отбор, който за цялостен мач взе едвам четири точки от обсада. Тайнара Сантош беше най-резултатна за Бразилия с 19 точки, Ана Кристина добави 15, а Таиса остана с 10.

Състав на България: Маргарита Гунчева 1, Ива Дудова 1, Елена Бечева 1, Мирослава Паскова 6, Александра Съйкова 3, Мария Кривошийска 6 - Жана Тодорова-либеро (Мария Йорданова, Микаела Стоянова 1, Емилета Рачева 3, Петя Баракова 2, Мерелин Николова 4)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР