Няма пряко военна заплаха за сигурността на България към момента.

...
Няма пряко военна заплаха за сигурността на България към момента.
Коментари Харесай

Румен Радев: Няма пряка военна заплаха за сигурността на България към момента |

Няма директно военна опасност за сигурността на България все още. Но виждате, че средата за сигурност в Европа се оказа, че може да се промени доста бързо. 

Това съобщи президентът Румен Радев в Полша след срещата на Б-9 за рецесията в Украйна.

По думите му поради това на източния фланг на НАТО се ускорява системата за сигурност: " Това към този момент е в ход. Виждате, че има изтребители на съюзнически страни, които охраняват въздушното пространство. Ще дойдат и от Нидерландия през април и май ". 

Относно глобите против Русия, наложени от Европа, Радев разяснява, че те по никакъв начин не са леки.

" Техният резултат ще се усети с течение на времето и той ще бъде сериозен, само че ние би трябвало да си даваме сметка, че тази рецесия, която породи ще има съществени отблясъци върху нашия стопански и обществен живот ", разяснява Радев. 

Президентът добави, че краткосрочният резултат незабавно го виждаме - скочиха още веднъж цените на енергоносителите. " Но неустойчивостта, в която се въвлече нашият район, особено Украйна, само че и всички около нея, ще има дълготрайни последствия като проблеми за веригите на доставки, за въздушни, морски, енергийни трасета, като капиталов климат, сподели президентът. Там където има неустановеност, вложенията отбягват такива зони, а ние сме въвлечени в такава зона ", добави Радев.

По думите му би трябвало да поставим всички солидарни старания час по-скоро този спор да бъде организиран и да свърнем към мира.

" Преди два часа дойдоха първите два рейса от Одеса с над 80 индивида, които към този момент са в България. А преди час пресякоха украинската граница в посока Киев четири наши рейса. Знам, че се забавят тези дейности. В началото се разчиташе на рейсове в Украйна, само че в този момент разчитаме на рейсове, които потеглиха от България ", обясни още Радев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР