Няма протест в защита на Пирин, защото протестиращите всички са

...
Няма протест в защита на Пирин, защото протестиращите всички са
Коментари Харесай

Владимир Каролев: Няма протест в защита на Пирин, протестиращите са политици

Няма митинг в отбрана на Пирин, тъй като протестиращите всички са дейни партийни членове на партии, които на последните избори взеха по 2-3% и останаха отвън Народното събрание. Не съм виждал тези хора на Пирин. Това сподели в утринния блок на "България он еър " икономистът Владимир Каролев.

Ако протестиращите си създадат труда да прочетат проекта за Пирин, ще видят, че изобщо няма да има сечене на вековните гори и доста други неща. Само че те не гледат, защото болшинството от тях са политици, съобщи Каролев.

Чуждестранни организации, свързани с околната среда, по този метод се хранят – заплащат на зелените организации да прокарват техните тези – да има туризъм в други страни, а да няма в България, акцентира икономистът.

По думите на журналиста Иван Бакалов Каролев безпричинно изключва опцията от чисто сърце някой да пази природата и политизира митинга. А хора излизат на улицата от чисто сърце и пазят природата. Хората виждат един нов Слънчев бряг в планината – бетонна джунгла с десетки хиляди кревати. В Пирин не е въпросът за втори въжен превоз, въпросът е, че е нерешим казуса на Банско – има 20 000 кревати и даже и четири лифта да построят, няма по какъв начин да качат туристите до пистите. Това е парадокс и спекулация, която има за цел да се продават парцели на чужденци, съобщи Бакалов.

В България има доста други планини, където може да се развива ски туризъм – за какво би трябвало да е там, попита журналистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР