Няма промяна в позицията на България, не е вземано решение

...
Няма промяна в позицията на България, не е вземано решение
Коментари Харесай

София запазва неутралитет за руските дипломати

Няма смяна в позицията на България, не е вземано решение да бъдат гонени съветски дипломати от страната ни. Това заявиха  от Министерството на външните работи, потърсени за коментар във връзка изказването на Доналд Тукс от Варна, че 14 европейски страни се причисляват към дипломатическата глоба на Англия, предава БГНЕС.

Съединени американски щати и Канада също оповестиха през днешния ден, че ще разгласят съветски дипломати на техните територии за личност нон грата, солидарни с апела на английския министър председател Тереза Мей от срещата на високо ниво на евролидерите в Брюксел предходната седмица да бъде подкрепена оценката на Англия, че Русия е отговорна за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия с нервно-паралитичния газ " Новичок " в Солсбъри. Най-мащабни в дейностите си са Съединени американски щати, Белият дом разгласи, че ще бъдат изгонени 60 съветски дипломати. Министерство на външните работи на Германия заяви, че още през днешния ден са били изгонени 4-ма съветски дипломати

Франция, Канада и Полша ще изгонят по 4-има съветски дипломати, Украйна - 13, Чехия и Литва - трима, Холандия, Дания и Италия - по двама, а Финландия, Естония, Румъния, Хърватия и Латвия - по един, написа " Билд ". 

През уикенда се появиха информации в Западни медии, че България е измежду страните, които ще изгонят съветски дипломати. От Външно министерство публично оповестиха, че такава мярка няма да бъде подхваната. Преди това и министър председателят Борисов, и ръководителят на ПГ на ГЕРБ обявиха, че до момента в който има " висока степен на възможност " в изказванията за присъединяване на Русия в офанзивата против Скрипал, няма съображение да се подхващат крайни ограничения против съветски дипломати у нас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР