Няма промяна що се отнася до коронавируса в България –

...
Няма промяна що се отнася до коронавируса в България –
Коментари Харесай

Още няма официално коронавирус в България, излезе ограничена клинична пътека за лечение

Няма смяна що се отнася до ковид в България – към момента пробите до момента са негативни. Това съобщи началникът на ВМА и на щаба за ковид генерал-майор професор-доктор Венцислав Мутафчийски.
Приети са 9 души във ВМА за последното денонощие, като никой няма признаци – хората са под карантина, тъй като са имали контакт с италианци.. Членовете на българското семейство са с леки грипоподобни признаци. Приет е и японец с висока температура и грипоподобни признаци, регистрира началникът на ВМА.
За българското семейство пробите от тестванията за ковид ще излязат този следобяд.
Мутафчийски акцентира, че няма смяна в случаите в Гърция и Румъния – по 7 и 4, в Хърватия били 9. Има публични случаи в над 77 страни, само че при над 20 няма развиване след първия случай.
Междувременно, порталът " Право и здраве " заяви, че НЗОИ и Българският лекарски съюз (БЛС) са се уговорили за параметрите на клиничната пътека, по която ще се лекува ковид.
Изчисленията сочат, че съгласно сделката към този момент могат да бъдат лекувани общо 6358 души, с 44 лв. дневно. Общата стойност на пътеката е 614 лв., а продължителността – 14 дни, колкото е карантината.
Порталът обръща внимание и на болничните кревати, като показва, че лечебните заведения не могат да поставят в допълнение кревати във към този момент настоящи отделения, а ще би трябвало да затварят отделения, с цел да одобряват пациенти с ковид, в случай че се наложи. Припомняме, че началникът на щаба за ковид генерал-майор професор-доктор Венцислав Мутафчийски към този момент сподели, че " Пирогов " отделя цяла независима постройка – с 42 кревати, болница " Александровска " ще обезпечи 70 кревати, а ВМА ще трансформира психиатричната си клиника в инфекциозна конструкция с 42 спомагателни кревати.
Какво е ситуацията в Европа и по света с ковид, научете тук!
Всичко за ковид от вчерашния ден, припомнете си тук!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР