Няма причина футболният съюз да свиква извънреден конгрес през октомври,

...
Няма причина футболният съюз да свиква извънреден конгрес през октомври,
Коментари Харесай

Атанас Фурнаджиев пред bTV: Не виждам причина да има конгрес през октомври

Няма причина футболният съюз да привиква ексклузивен конгрес през октомври, в случай, че за февруари идната година е плануван постоянен. Това съобщи пред bTV вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев. Според него не е в полза на футбола в страната, поради съпътстващите разноски по организацията и планувания за февруари идната година постоянен конгрес.

Фурнаджиев разяснява кандидатурата на Димитър Бербатов за президентския пост, както и изказванията на последния и екипа му, че посредством ръководителите на зоналните препоръки представителите на дребните футболни клубове у нас, взели участие в подписката за привикване на ексклузивен конгрес за избор на нов президент на Българския футболен съюз, са били притискани да се откажат от нея.

" Със сигурност конгрес ще има, въпросът е по кое време и дали той ще бъде ексклузивен. В момента има назначена комисия, която ревизира преписката, която е подадена във футболния съюз. След като тази комисия извърши инспекцията, ще бъде призован изпълком и там ще бъде взето решение дали ще има ексклузивен конгрес. ", стартира Фурнаджиев.

" Кое постанова сега конгрес през октомври, в случай, че февруари е постоянният? В интерес на футбола в България и на разноските, съпътстващи един подобен конгрес, не виждам да има някаква причина, която да води до това да се организира един конгрес през октомври, още повече - това ще даде причина и на други хора да апелират провеждането му "

" Отнасяме се позитивно към кандидатурата на Бербатов. Нека да се събере футболното семейство и да избере най-достойната кандидатура. Съмнявахте се в това, че има толкоз доста клубове членове на БФС, само че самият Бербатов сподели, че е посетил персонално 530. Т.е. тези клубове съществуват, в действителност ги има. Не са фантоми, както някои хора се опитваха да настояват. Затова и самите избори са толкоз комплицирани за осъществяване, само че надлежно и манипулиране. "

" Доста къс е срокът за септемри, защото чисто писмено има тази кореспонденция, откакто се ревизира, в случай че всичко е наред в нея и всички подписи са постоянни, следва да се внесат в комерсиалния указател, а оттова той би трябвало да се произнесе. Един реален период за образуване на конгрес е от порядъка на 40-50 дни. "

" Мисля, че тези думи, които употребяват Бербатов и екипът му са неуместни, защото това, което сподели сътрудника от футболния клуб " Левски " от Русе (Цоньо Кюранов) е, че зоналният началник му се е обадил и споделил, че той ще бъде уволнен, в случай че... Чисто на другарска основа е, не можем да приказваме за опасност и изнудване. Нека да приказваме с съответни обстоятелства. Все отново не можем да хвърляме някакви изказвания в публичното мнение и да чакаме да разясняваме сега нещо. ", съобщи вицепрезидентът на родната футболна централа.

Димитър Бербатов и екипът към този момент подадоха сигнал до прокуратурата против Борислав Михайлов. Голмайстор №1 на националния отбор се обърна към софийска градска прокуратура с претекста възползване от служебно състояние от президента на БФС.

По-рано през днешния ден, в студиото на " Тази заран " по bTV, Бербатов съобщи, че възнамерява тъжба във връзка със закани против клубове, които са се подписали в поддръжка на кандидатурата му за президент на футболната централа. Други двама от екипа му - Мартин Петров и Стилиян Петров подчертаха потребността от промени в БФС.

Снимка: БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР