Няма политическа воля за реална, всеобхватна и ефективна борба с

...
Няма политическа воля за реална, всеобхватна и ефективна борба с
Коментари Харесай

Радев: Няма политическа воля за реална, всеобхватна и ефективна борба с корупцията


Няма политическа воля за действителна, всеобхватна и ефикасна битка с корупцията. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Това не е изненадващо за мен, посочи президентът по отношение на отхвърленото от Правна комисия несъгласие на антикорупционния закон.

„ Всички диспути към Антикорупционния закон и изключително събитията от през днешния ден демонстрират, че в действителност няма политическа воля за действителна, всеобхватна и ефикасна битка с корупцията. Явно тази битка ще продължи да се води от жителите и медиите. Това е моята оценка за това, което става през днешния ден, за жалост, сподели Радев.

Този закон няма да докара до действителни промени каквито очакваме-за по-ефективна битка с корупцията, акцентира президентът.

Относно плануваните за на следващия ден 9 митинга и дали това го тормози, той съобщи, че тези митинги не би трябвало да тормозят него. „ Нормално е, България е демократична страна и всеки, който има някакви претенции е свободен да ги изложи в законоустановените форми “, съобщи още по тематиката Румен Радев.

За мен първо е необходим един изчерпващ спор по тематиката, сподели президентът по отношение на ратификацията на Истанбулската спогодба. „ Случаят в Нови Искър сподели, че един педофил с ефикасна присъда може да вилнее в продължение на години при цялостното равнодушие на локална власт, държавни институции и обществото. Това е доста съществено “, счита Радев.

Той разяснява, че ние и в този момент имаме закони, които пазят правата на децата и дамите и са против домашното принуждение, само че не можем да ги използван очевидно както би трябвало, а бързаме да поемаме интернационалните задължения без да знаем тъкмо защо става въпрос и без да сме провели един в действителност изчерпателен спор. Това е безконтролно. Борбата против домашното принуждение над дами би трябвало да се води от полицията и съда тук и в този момент, а ние би трябвало да знаем какво е подписва и какво се ратифицира, а не постфактум да откриваме какво сме приели “, уверен е Радев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР