Няма по-подходящо място за изграждане на национална детска болница. То

...
Няма по-подходящо място за изграждане на национална детска болница. То
Коментари Харесай

Регионалният министър: Няма по-подходящо място за детска болница от Горна баня

" Няма по-подходящо място за създаване на национална детска болница. То е задоволително огромно, няма да вършим пристройки, настройки, полусгради. Това е водещото за нас. Този терен имаше единствено един проблем – частна благосъстоятелност, само че се разбрахме със притежателите ".

Това сподели служебният министър на районното развиване Иван Шишков в ефира на Българска национална телевизия в неделя.

Думите му са в отговор на вълната от рецензии, че местоположението е отдалечена и неуместна.

" Ще вършим болница, не поликлиника. Ако вършим поликлиника, ще я създадем комфортна за избран квартал. Болницата ще е национална, в нея ще идват пациенти от цялата страна. Логично е да не е в центъра на града. Има и спирка на метрото. Може да се провежда и транспорт до болничното заведение ", сподели още Шишков.

Той уточни, че се надява до завършването на детската болница в " Горна баня " да е завършил и ремонтът на Околовръстния път в отсека. Министърът разгласи, че дружно с Агенция " Пътна инфраструктура " в понеделник ще се състои среща с основния проектант на София, с цел да се придвижи процедурата за Околовръстното.

" Това е безусловно инцидентно съвпадане с детската болница ", разяснява Шишков.

Иван Шишков разяснява и построяването на оградата по границата с Турция. По думите му тя е утвърдена като краткотрайно препятстващо оборудване, направено без документи за градеж и без издадено решение за стореж от страна на Министерство на регионалното развитие или Министерство на защитата.

" За сходен вид уреди не се изисква позволение за градеж, не се издава и позволение за прилагане. Това значи, че така наречен ограда е построена по този начин, че да не предстои на надзор от страна на нито едно министерство. ", сподели Шишков.

" Има планове за оборудването, само че те са следени единствено от регионалните шефове, които нямат никакъв административен потенциал за строителство. Нито Министерство на регионалното развитие, нито МО не са издали решение за градеж и в един миг обектът е бил безусловно трансфериран на регионалните шефове да се занимават с това оборудване. Оттук нататък следва да бъде ясно какво е било заданието, дали е изпълнен добре планът, тъй като не е ясно дали е изпълнен. Много пъти съм казвал - каквото си поръчаме, това получаваме. В случая май не сме си поръчали това, а сме си поръчали освен това ", заключи районният министър.

По тематиката с ремонта на жълтите павета в София Шишков сподели, че формулата " ремонт на ремонта " е срамна.

" Тя идва от казуса с възлаганията, с метода по който направляваме строителството, от казуса със самите планове, нагледно казано, с отношението към София. Ремонтите на един град са въпрос и на отношение. Когато се прави незадълбочено, отношението е незадълбочено ", сподели министърът.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР